Чергова «маріонетка москви» на румунському телебаченні «Romania TV»

У сьогоденні, під час військової агресії росії проти України, можна чітко визначити хто є союзник а хто підігрує російському диктатору. Таким є проросійський депутат парламенту Румунії від Ліберально-демократичної партії Румунії Вишаном Желу, який 15 січня 2023 року під час одного із ток-шоу піддав критиці діяльність Президента України Володимира Зеленського та звинуватив останнього у переслідуванні православних та священників УПЦ.
Під час виступу вказаний проросійський посадовець провів аналіз в напрямку дотримання прав національних меншин на віросповідання, використання та навчання рідної мови в України, зазначивши: «цей негідник Зеленський, громадян якого ми зустріли з квітами, на колінах і плачом, яким вже виділили 500 млн. євро, щоб вони подорожували, і нікчема, якого я захищав, руйнує сто румунських церков і забороняє румунську мову у церкві. Чуєш, негіднику Зеленський, скільки ще буде терпіти наш народ все те, що ти робиш, забороняючи румунам говорити румунською мовою? Вийди в ефір на «România TV» зі мною – я не путініст.
Ми, румуни, витрачаємо на нього сотні мільйонів євро, дозволяємо йому провозити танки і все озброєння через нашу територію, а він убиває наших румунів. Він відправив секретні служби до 40 церков шукати шпигунів. Це ненормально – прикладати ніж до священика, обливати його фарбою. Ти забираєш у людей останню віру. Люди змушені збиратися в інших місцях, оскільки їх заарештовують, обшукують. Навіть за часів інквізиції такого не відбувалося».
Тільки вдумайтеся, яку риторику та слова допускає посадовець Румунії у прямому ефірі!!! Це дуже низько та недопустимо, мабуть мізки йому вже давно промили проросійськими наративами. 
Але радикал-румун на цьому не зупинився, під час другого ефірного час, який відбувся наприкінці січня цього року, Вишан Желу взяв участь у дискусії на тема «Фільм про озброєних військових в масках, які проникають до румунських священнослужителів», де жорстко розкритикував Україну. Основними тезами, на яких наголосив румунський екс-посадовець були: «Зеленський є жалюгідним лиходієм. Це все справи рук Зеленського, який в одну церкву відправляє 35 озброєних військових», при цьому порівнює Зеленського з дияволом на Землі; в ефірі звертається до Президента України В.Зеленського: «чому ці військові не на війні, а ти їх відправив до церкви, великий лиходій і кожен день просиш ракети і допомогу від всіх країн, всі тобі цілують руки і заднє місце і вся Європа, за ці всі відео заплатиш перед Богом, в якого ти не віриш, ти віриш в диявола якщо ти таке робиш»; «навіть нацисти таке не робили як ти, не заходили озброєнні до церкви. Тупий Зеленський, хочеш виграти цю війну, Бог тебе накаже»; «потрібно наказати за це Зеленського, ці всі відео потрібно відправити до США, Європейської комісії та Канцелярії Європи, що скаже про це Урсула фон дер Ляєн і Байден, що їхні військові не на фронті, а ходять по церквам, погрожуючи румунським священикам»;   «після демонстрації цього відео, багато хто в Румунії підтверджує, що ця церква є проросійською і мабуть шукали там російських шпигунів. 7 кілометрів від кордону з Румунією прийшли воювати до церкви, а не на фронт, от як захищає Зеленський свою країну». 
Вишан Желу не просто маріонетка кремля, а справжній радикал, який повинен бути покараний за свої слова. Запрошуємо румунського депутата відвідати Україну, і побачити на власні очі справжню ситуацію і впевнитися у злочинах москви.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.