Сіярто виконує замовлення кремля

Не подобається випускнику московського державного університету і другу лаврова «питання угорської нацменшини на Закарпатті». Цього разу він побачив «звірства» щодо угорців у новому Законі України «Про нацменшини». Сіярто разом із румунськими колегами ініціювали звернення від Парламентської асамблеї Ради Європи до Венеціанської комісії з метою захисту прав закарпатських меншин, мовляв вивчення державної мови для угорців чи румунів це небачений утиск.
Якщо б пани добродії уважно прочитали Закон України «Про нацменшини», то дізналися б наступне:
 1) нацменшини зможуть  видавати друковану продукцію і відкривати книгарні рідною мовою коштом державного чи місцевого бюджетів.
2) приватні школи зможуть обирати мову навчання за умови, що українську викладатимуть на рівні, затвердженому державним стандартом.
3)в населених пунктах, де мешкає значна кількість представників нацменшин, вивіски, вказівники, написи на закладах органів місцевого самоврядування та комунальних підприємствах можуть дублюватися мовою цієї спільноти.
То у нас питання – де утиски нацменшин, у чому звірства? Чи розхитати ситуацію на Закарпатті будь якою ціною і видати українців перед Європою як «нациків-фашистів» – це задача номер один, а привід можна і придумати?

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.