Населення Угорщини за 11 років скоротилося на півмільйона осіб

В Угорщині підсумували результати перепису населення країни, який провели у минулому році (попередній був у 2011 році).Висновки невтішні - кількість людей працездатного віку стрімко скорочується, триває процес старіння нації. Не допомогла навіть процедура спрощеного отримання громадянства - закордонні угорці не надто охоче мають намір переїжджати до країни з найбільшим рівнем корупції та найменшими середніми зарплатами в ЄС.
сього перепис нарахував в Угорщини 9 604 000 осіб.
Нагадаємо, що у 2020 році в Угорщині відзначили десяту річницю прийняття закону про подвійне громадянство, а точніше поправки, що дозволяє у спрощеному режимі отримати громадянство країни закордонним угорцям. Всього станом на 2020 рік угорське громадянство отримало понад 1 100 000 осіб - переважно з сусідніх країн таких як Сербія, Румунія та Україна.
Скільки угорських паспортів було надано на Закарпатті всупереч законодавству України на сьогодні точно не відомо. За різними даними ця цифра може складати від 120 тисяч до 300 тисяч. Як бачимо, наслідки для демографії Угорщини невтішні...

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.