Вагнерівці у рясах: бойові попи РПЦ вже отримали медалі

Під час війни кремль відкрито вдається до використання російської православної церкви проти України. Останнім часом в інформаційному полі росії з’являються дедалі більше публікацій про героїчну участь священнослужителів РПЦ у війні, де вони не лише проводять душпастирську роботу з військовими зс рф, а й часто самі беруть до рук зброю. Сам же кирило гундяєв активно заохочує таку діяльність «бойових попів», сприяє кар’єрному росту тих, кому повезло повернутися живими з території нашої держави.
Про те, що росія у війні проти України намагається зробити ставку на релігійний фактор свідчать також спроби ініціювання нею питань нібито порушення в нашій державі прав православних на міжнародній арені. Яскравим підтвердженням цьому є скликання нею 17 січня з вказаного питання Ради Безпеки ООН.
Що може означати такий підвищений інтерес кремля до використання релігійного фактору для нападу на Україну?
По-перше, однозначно це те, що самі росіяни перестають вірити в міф про існування фашистів в Україні, для знищення яких була розпочата так звана «спеціальна воєнна операції». Тому в кремлівських чиновників виникає нагальна необхідність створити черговий інформаційний привід для мобілізації та власне війни – «хрестовий похід» на Київ.
По-друге, кремль розуміє, що найближчим часом неминуче і назавжди втратить основні центри своєї пропаганди в Україні – Києво-Печерську та Почаївську лаври, а з ними і пропаде міф про «єдину православну Русь». Тим паче, що після нейтралізації фсбшної резидентури з числа верхівки Української православної церкви, яка діяла в Україні десятиліттями, затримань її основних агентів, застосування до них санкцій, позбавлення їх громадянства, росія втратила основний важіль впливу на українське суспільство.
І по-третє, в чергове підтверджуючи факт, що російська православна церква є невід’ємною частиною російського державного апарату, кремль йде на безпрецедентний поступок – мобілізацію фсбшних попів під приводом душпастирської опіки над військовими.
Впродовж минулого року з одного лише московського району на окуповані України побувало щонайменше 25 попів РПЦ. Деякі з них так і не повернулися “на родіну”.
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.