Проросійські наративи угорських праворадикальних структур

Нещодавно ряд угорських праворадикальних ЗМІ поширили новину, у якій йдеться про те, що радикальні громадські організації  «Угорська спільнота за мир» та «Австрійська соціальна коаліція за мир і нейтралітет» ухвалили рішення щодо об’єднання спільних зусиль задля захисту нейтралітету Австрії та Угорщини у питанні вирішення українсько-російського військового конфлікту.

Проглянувши основні завдання та останні заяви організацій, можна із впевненістю сказати, що вони переслідують реваншистські ідеї та психологічно давлять на свою аудиторію, яким намагаються виправдати збройну агресію росії та звинувати Україну у початку війни.     

Прийнята резолюція передувала спільній заяві двох організацій, у якій йдеться: «…західні держави, в союзі із антиросійськими політичними силами в Австрії та Угорщині, хочуть налаштувати свої країни проти росії і втягнути їх у конфлікт. Зокрема, в Австрії був розпочатий політичний тиск за внесення поправки до Конституції, яка проголошує нейтралітет, а в Угорщині прагнення до нейтралітету зображують як «зраду Заходу». Нас хочуть переконати, що незалежного від блоку третього шляху немає. Тому, ми, закликаємо угорців і австрійців наполягати на мирі і виступати за суверенітет і самовизначення Австрії та Угорщини, вимагаючи нейтралітету.

          Це стало нав’язливою ідеєю провідних держав НАТО, що вони можуть перемогти росію шляхом ескалації конфлікту в Україні та втягування тих, хто хоче залишитися осторонь. Вони надсилають в Україну наступальну зброю та хочуть відкрити «другий фронт». Все частіше говорять про те, що росію треба окупувати і розчленувати. На Австрію чиниться тиск, щоб вона відмовилася від нейтралітету та стала на бік воєнних сил. Вони хочуть змусити Угорщину, як свого союзника по НАТО, підняти зброю проти росіян і стати частиною їхніх завойовницьких планів. Характерним для морального стану західної системи альянсу є бажання перемогти росію, а не визнати її право на безпечне існування. Ми відкидаємо мир НАТО, «Pax Americana», тому що ми хочемо примирення та миру між Сходом і Заходом. Ми віримо в принцип неподільності безпеки.

          Ми переконані, що ключ до мирного вирішення полягає в задоволенні законних вимог безпеки росії. Щоб вони поважали нашу безпеку, ми повинні визнавати їх! Ми хочемо нейтралітету, активної політики нейтралітету заради миру замість військової політики західних держав. Ми боремося, щоб на зміну протистоянню прийшов порядок мирної співпраці на основі взаємоповаги, рівноправності та взаємних інтересів. Тому ГО «Угорська спільнота за мир» і «Австрійська соціальна коаліція за мир і нейтралітет» вступають у політичну співпрацю на благо двох народів і Європи. Наша асоціація відкрита для всіх, кому не байдужа наша спільна справа». 

         Ми вже неодноразово вже писали про діяльність «Угорської спільноти за мир», дійшли висновку, що організація відпрацьовує російські кошти, за які невтомно поширює автономістські настрої серед своєї аудиторії, в першу чергу угорців Закарпаття. Вказані плани та наміри не будуть реалізовані в реальність, тільки через те, що наші мешканці та самі угорці є свідомими, тому не поведуться на дешеві провокації.    

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.