Московити формують «козацькі загони» в Словаччині (ВІДЕО)

Кремль витрачає мільярди доларів США, щоб розхитувати ситуацію в країнах ЄС. Так, нам всім добре відомо, що московити проплачують "ультраправих" у Франції, "лівих" в Німеччині, підтримують сепаратизм в європейських країнах. Так було декілька років тому в Великобританії, де москва всіляко підбурювала мешканців Шотландії для виходу з Об'єднаного королівства. В Іспанії рф намагалася спровокувати мешканців «Країни Басків» та Каталонії, щоб ті вимагали виходу з монархії.
Ще довго можна розписувати цю роботу спецслужб росії, згадати Балтійські країни, де путіністи розхитують ситуацію завдяки своїй нацменшині, Болгарію, де завдяки путіністам зараз політична криза, уряд Орбана в Угорщині, який відкрито працює проти ЄС та НАТО на користь кремлівських варварів, але сьогодні ми поговоримо як кремль пробує впливати на наших вірних друзів та союзників - чехів та словаків. За останні роки на території Чехії та Словаччини з'явилося багато росіян, серед них є і ті, хто пропагандують "рускій мір" – ставка зроблена на місцеву філію РПЦ, яка тут називається «Православна церква Чеських та Словацьких земель».
А як же може існувати скрепна секта "гундяївців" без «захисників»? Так, на території республік Чехії та Словаччини почали з'являтися козацькі загони, а по факту, звичайні "тітушки".
Дані, внесені у електронний реєстр організацій у місті Прага 08 жовтня 2019 року, свідчать про те, що «Всеказачий Союз Чешских земель и Словакии» насправді очолює громадянин Чехії Міхаіл Дзюба, який приступив до виконання функцій керівника лише 01 березня  2019 року. Також чеські електронні бази свідчать про те, що заступником Міхаіла Дзюби є Анатолій Грігорьєв, а до складу контрольної комісії входять Алексєй Жак, Єлєна Тураніна та Ігор Важенін. Проте навіть відсутність реєстрації не заважала російсько-чеським «казакам» активно розвиватись та просувати вигідні Кремлю інформаційні наративи, надавати підтримку «Нічним Вовкам» у Європі та відвідувати окупований Крим. Заяви Міхаіла Дзюби  про те, що його «союз» функціонує без будь-якої зовнішньої підтримки, на фоні постійної участі представників не лише російських дипломатичних установ в Чехії та Словаччині, а високопосадовців із керівництва МЗС РФ у заходах, які організовують ці «казаки», виглядають комічними.

У 2015 році для розширення власного впливу (а саме впливу Кремля) ці «казаки» створюють філіал у Словаччині та називають його «Братиславською станицею». Очолив словацький осередок «казачєства» «хорунжий Ахеев Ярослав Ярославович», який вочевидь також не простий «казак». Адже на його призначення на посаду «атамана БКС ВСЧзС» прибув заступник військового аташе Росії у Словаччині Євгеній Карпухов. Відомо, що деякі так звані словацькі «козачки» з 2014 року брали участь в бойових діях на Донбасі за проросійських терористів «ЛДНР» і серед них були навіть ті, які повернулися додому в цинкових трунах. Зараз проросійські агенти в Словаччині поширюють відео, де «братаються» ряжені козачки Білорусі та Словаччини.

Як би це кумедно не виглядало, але в словацьких політичних еліт та правоохоронців повинне бути розуміння, що насправді ці православні «лицарі» становлять загрозу для Незалежності Словацької Республіки. Одними з спонсорів «козацького руху» в Словаччині та Чехії є уродженці Закарпаття, які живуть та займаються бізнесом у Чехії - агенти ФСБ Василь Джуган та Михайло Тяско.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.