Мер Берегова веде проорбанську політику в місті

Як Берегівський мер Золтан Бабяк кидає усі сили на те, аби маленькі українські угорці не знали українську мову і стали в майбутньому дешевою робочою силою в Угорщині. У Берегівській міській раді перед сесією, яка запланована на завтра (4 квітня), відбулося засідання виконавчого комітету. Серед 26 питань, розглянутих членами комітету, найбільшу увагу приділили проєкту Програми підтримки учнів 1-4 класів комунальних навчальних закладів Берегівської територіальної громади на 2023-2033 роки. Йдеться про разову виплату для батьків у розмірі 30 тис грн, діти котрих підуть вчитися в українську школу. 
Нагадаємо, що ця ініціатива страшенно не сподобалася уряду Угорщини. Настільки, що проти неї публічно висловився навіть міністр МЗС Угорщини Петер Сіярто. І це попри те, що сама угорська влада вже багато років фінансово заохочує батьків віддавати дітей до шкіл з угорською мовою навчання. Відтак, задля проведення додаткових консультацій з фахівцями та доповнень проорбанівські депутати Берегово програму наразі відправили на доопрацювання.
Напевно пан мер добре розуміє, що якщо діти не знатимуть українську мову, вони не зможуть займати будь які державні посади не лише на Берегівщині а й взагалі в Україні. Тому, мабуть, Золтан Баб’як та члени виконкому свідомо готують кадри за рахунок державного бюджету не для України, а для Угорщини?

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.