Активізація угорських проросійських структур або «Угорщина – філіал росії в Європі»

«Миру з Росією! Геть війну!» Так, 6 березня Угорська робітнича партія розпочала акцію протесту під назвою «Геть інфляцію!».
Захід був організований головою Угорської робітничої партії Дюлою Турмером, який у своїй промові зазначив: «представникам західних країн легко говорити, бо якщо розпочнеться війна в Європі, то вони не атакуватимуть Мадрид, Берлін і Париж, а їх ціллю стануть угорські міста Будапешт, Секешфегервар і Папа». Пізніше він також додав, що «якщо буде мир з Росією, життя може початися в Угорщині, але якщо миру не буде, то ми теж скотимося назад у економічному розвитку».
У своєму виступі Д.Турмер на запитання присутніх - чи варто нам боятися України? Останній зазначив: «якщо Зеленський переможе, то вони фізично знищать закарпатських угорців». Водночас на запитання, чи варто боятися Росії, він відповів: «Я кажу це вголос, щоб усі зрозуміли. Нам не потрібно боятися Росії». За його словами, Росія не хоче нападати на Угорщину, як не хотіли нападати на нашу країну в 1941 році, тільки Міклош Хорті цього не розумів тоді. Проте він додав, що сподівається, що у 2023 році В.Орбан все зрозуміє.
Після виступу Д.Турмера, слово взяв голова ГО «Угорської спільноти за мир» (Magyar Békekör) Ендре Шімо, який зазначив, що про те, що Росія є ядерною наддержавою, вона була «надзвичайно миролюбною і надзвичайно терплячою» до агресора Заходу, бо її постійно принижували - «Ми дякуємо пану Путіну і російському керівництву за те, що вони досі не «дали Заходу по голові». Росія все одно виграє війну проти «нацистських українських агресорів», яких підтримує американська держава та певні ізраїльські кола.» Він також підкреслив, що якщо вибирати між Сходом і Заходом, то треба ставати на бік Сходу, тому що «там нормальне життя, а на Заході сатанізм, педофілія і торгівля дітьми, тобто все те, що вже абсолютно нелюдське...».
Завершив свій виступ Ендре Шімо проросійськими наративами: «Угорщина може зробити дуже багато для миру в усьому світі зараз, у цій ситуації, якщо Фідес і опозиція перешкодять вступу Швеції та Фінляндії в НАТО».
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.