Антиукраїнські заяви деяких проросійських посіпак Румунії

У період відкритої агресії російської федерації проти нашої держави, серед різних країн «підняли голови» поплічники росії, яких остання використовує у власних цілях. Наприкінці лютого 2023 року журналіст та радіоведучий Мірчя Бадя піддав критиці діяльності Президента України В.Зеленського та органів державної влади України, а також наголосив на наявні утиски прав та свобод румунської національної меншини в нашій державі.
Мірчя Бадя під час прямого включення заявив: «вчора у себе на ток-шоу я сказав, що більше, не будучи запитаний, не буду говорити щодо Зеленського, це неадекватна особа, особисто для мене це не адекватна особа. В першу чергу через те, як він поводить себе з представниками румунської національної меншини, забороняючи останнім використовувати румунську мову, і це не зважаючи на те, що румунська меншина в Україні це корінна меншина, так як і татари. Вони завжди були румунами незалежно від того як змінювалися кордони. Вони були там де і зараз доки не прийшов (іронізує) Батько Сталін, який об’єднав все в одне ціле. 
Те що зробив Зеленський, це не помилка, це завчасно продуманий політичний задум, я це заявляю зі всією відповідальністю, незважаючи на те, що скажуть окремі представники румунських політичних партії, мені на це… (нецензурна лексика). Так як Зеленський поводить себе з представниками румунської національної меншини, забороною щодо використання румунської мови та переслідування священнослужителів УПЦ для мене є неприпустимим. Без жодних проблем можу зробити відмінність між війною та ненавистю, яку я відчуваю по відношенню до російської федерації та особисто до пана Зеленського. Якщо б мене запитали щодо діяльності пана Зеленського та того, що він говорить то я би відповів, що це мене не цікавить та не цікавило, але як він мене марить (дратує). Навіть якщо припусти, що дійсно путин помер, впав з драбини та «покакався» (іронізує), беручи до уваги всі дурниці, які друкуються в ЗМІ, то це велика проблема, бо тоді можливо сказати, що росія не була втягнута в цю війну божевільним диктатором, а кимось/чимось другим (припускає що за цим стоїть не путин, а декілька людей чи третя сторона)».
         Такому журналісту в один напрямок за руським кораблем……
Слава Україні!!!!


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.