Черговий проросійський журналіст на румунському телебаченні

У період повномасштабної війни рф проти нашої держави, серед різних країн «підняли голови» активісти, поплічники країни агресора рф, яких остання використовує у власних цілях. Наприкінці лютого 2023 року журналіст та колишній депутат парламенту Румунії від «Партії народного руху» Роберт Турческу на одному з румунських ток-шоу піддав критиці діяльність керівництва нашої держави.
Свій виступ Роберт Турческу побудував так само, як  й проросійськи активісти, звинувативши Україну у всіх бідах, поширивши типові наративи – порушення прав румунської нацменшини, переслідування з боку правоохоронних органів, і що саме гидко намагається виправдати росію у збройній агресії. 
Роберт Турческу повідомив: «Україна як держава на сьогоднішній день знищена. Зеленському вдалося за рік боротьби з путином знищити цілу державу, економіку та міста, відправляючи на смерть сотні тисяч українців. Зеленський має таку хорошу стратегію, що від України скоро залишиться лише порох та пил, «камню на камню» не залишиться. Що такого зробив цей герой Зеленський за осатаній рік, якщо ви кожен день називаєте його героєм? Він зробив лише те, що знищив країну відправляючи велику кількість співвітчизників на вірну смерть. В чому полягає його стратегія? Тепер Зеленський просить повітряну зброю, якщо він і далі матиме такі перемоги, які мав до теперішнього часу то я впевнений, що від України не залишиться нічого, абсолютно нічого не залишиться з України. Ось такий великий та хоробрий цей стратег Володимир Зеленський».
Під час другого інтерв’ю, яке мало місце 02 березня п.р. Роберт Турческу зазначив наступне, пряма мова: «Цими днями самими вдалими метафорами залишаються цифри, дитина в Румунії отримує допомогу від держави в сумі 243 лей, а біженець з України 3700 лей на місяць. Якщо один українець стоїть 15 румунів, то вони без проблем можуть перемогти росіян. Вдачі, як на чемпіонаті міру з футболу де румуни виступають лише в ролі глядачів».       
Окрім цього, 04 березня п.р. під час чергового виступу на телебаченні Роберт Турческу заявив: «не має значення про кого ми говоримо, чи то про канцлера Німеччини Шульца (федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц), чи Йоганніса (президент Румунії Клаус Йоганніс) або Макрона (президент Франції Емманюель Макрон), всі вони являються заручниками пана Зеленського.  Якщо пан Зеленський захоче заглиблюватися в дельту річки Дунай на 9 метрів він це зробить, а румунська сторона мовчатиме. Якщо вони потребують грошей то вся Європа має це зробити та продовжувати надавати зброю та боєприпаси Україні. Практично ми перебуваємо в такому контексті в якому я не зустрічав навіть в підручниках з історії, де навіть цілі нації не можуть нічого сказати. Якщо хтось з них спробує відкрити рота то вони автоматично стають ворогами історії. Наприклад якщо прем’єр-міністр Угорщини В.Орбан каже, що це мені не підходить то він одразу перетворюється  на ворога. Майже для міжнародної спільноти треба таких людей на яких потім можна буде показувати пальцем аби потім ніхто не посмів зробити те, що робить В.Орбан».  
15 березня п.р. мало місце ще одне інтерв’ю Роберта Турческу, який під час виступу зазначив: пряма мова: «українці ніколи не поважали та не поважають румунів. Це ті румуни, які їх зустрічали з їдою на кордоні, теплим чаєм, одягом, житлом та всім іншим. Вони (українці) не ставлять румунів за людей. Для них українців, румуни це ніхто, і звати їх ніяк. В дельті річки Дунай роблять те, що хочуть та начхати вони хотіли на представників органів державної влади Румунії, таких яки Гріндяну (заступник прем’єр міністра Румунії  Сорін Гріндяну), Ауреску (Міністр закордонних прав Румунії Богдан Ауреску), для українців це лише якийсь дебіли)». 
Невже журналісту не має більше про що говорити, а потрібно лізти у суспільно-політичні процеси. Відповідь очевидна, вплив російської пропаганди сильна, під яких потрапляють і подібного роду румунські журналісти.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.