Віцеспікерка парламенту Угорщини: «Україні треба дозвіл Росії, щоб вступити в НАТО»

Віцеспікерка парламенту Угорщини, представниця угорської праворадикальної угорської партії «Рух Наша Батьківщина» Дора Дуро заявила, що вступ України до НАТО без великих безпекових ризиків можливий лише за умови, що такий крок схвалить росія у форматі угоди. «Доки кордони України оспорюються і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до Альянсу. Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди» – заявила вона в інтерв’ю пропагандистському російському виданню «Известия».
Віцеспікерка угорського парламенту натякнула, що ставлення Будапешта до інтеграції України в НАТО пов’язане з політикою України щодо угорської національної меншини на Закарпатті, яка не задовольняє Угорщину, пряма мова: «Українська влада могла б зробити «правильний крок» у цьому напрямку та дати Закарпатській області і іншим регіонам «територіальну автономію». 
На вказані автономістські заяви праворадикала різко та своєчасно відповіли в МЗС України, де наголосили - «Ми не потребуємо дозволу росії, аби стати членом Альянсу. Водночас небезпечно, коли окремі угорські політики намагаються ставити безпеку євроатлантичного простору в залежність від забаганок москвиУкраїнське членство лише посилить Альянс, унеможливить повторення російської агресії в Європі в майбутньому»

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.