«Ціна миру - відмова України від територій, на яких проживає російськомовне населення» - заява заступника угорських праворадикалів

Серед праворадикалів Угорщини, проявляють свою активність не тільки чоловіки, а й жінки, які подекуди виступають радикальніше. 

9 травня 2023 року заступниця голови угорської праворадикальної політичної партії «Рух -Наша Батьківщина» («Mi Hazánk Mozgalom») Дуро Дора надала інтерв'ю не а би кому, а російському телеканалу «Russia Today» (https://www.youtube.com/watch?v=jBUFCH4bMUI), де у своєму стилі піддала критиці діяльність офіційного Києва у порушенні прав та свобод національних меншин, а також необхідності, за ради миру, відмовитися від територій на яких проживає російськомовне населення.

Дуро Дора кореспонденту російського каналу заявила: «керівництво РНБ і я вважаємо, що вступ України до НАТО несе багато загроз міжнародній безпеці. Це може статися, без загроз подальшій ескалації напруги, лише якщо США та рф домовляться з цього питання. Домовленість, у свою чергу, має означати закінчення війни та вирішення всіх спірних питань. Ми маємо розуміти, що пріоритетом є мир. Але українські лідери говорять про абсурдні речі, такі як знищення росії, що є нереальним. Ми маємо брати до уваги, що росія велика імперія, яка межує з НАТО та ЄС, і вона залишиться існувати і після війни». 
Повної поразки України не буде, поки західні країни допомагатимуть Києву. Ми не можемо вважати Україну незалежним гравцем. Вона є учасником проксі - війни між США та рф. Нажаль, мушу констатувати, що Європа повністю залежна від США, а Україна не усвідомлює реальностей життя. 
Приєднання України до НАТО не є можливим. Моя партія і я виступатимемо проти цієї ініціативи, поки кордони України не стабілізуються. І якщо НАТО обійде це питання, ми не підтримуватимемо розширення НАТО, оскільки в Україні постійно порушується права національних меншин, що для нас є неприйнятним. Поки зніматимуться монументи, заборонятиметься вживання рідної мови, переслідуватимуться лідери угорської меншини Закарпаття, наша партія не бачить жодних шансів для підтримки приєднання України до НАТО та ЄС. 
Ризик розповсюдження війни загрожує всій Європі. Це буде кроком до ядерної війни. Ми не розуміємо, чого мусимо піддавати ризику безпеку Угорщини та Європи, через вступ до альянсу найбільш корумпованої держави у світі, держави, яка переслідує свої національні меншини?
Якщо ціна миру - відмова України від територій, на яких проживає російськомовне населення, що бажає бути у складі рф, то Україна повинна прийняти це.
Зрозуміло, що В.Зеленський не зацікавлений у свободі та демократії, і тому нема шансів на вирішення конфлікту. Захід теж винний у цьому - у підтримці Майдану і розпалюванні ворожнечі, шляхом накачування України тонами зброї. Вони повинні змусити Україну до переговорів з рф.
Українська влада не лише не може гарантувати базові потреби угорської, російської, румунської та інших меншин, а навіть посилює контроль над ними. Нажаль, міжнародні організації мають подвійний підхід до цього питання. В той же час, угорська громадська організація «National legal defense service» має звіт на 50 сторінок, у якому зафіксовано порушення прав угорців Закарпаття».
         Вказані заяви, тим паче російському ворожому каналу дають зрозуміти ідеологію правого крила політиків Угорщини. Після заяв, які містять антиукраїнську риторику чітко можна визначити і сказати, хто нам друг а хто ворог. У свою чергу, маємо надію політичне керівництво України та дипломатична служба контролює та жорстко реагуватиме на такі антиукраїнські заяви.  


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.