Роберт Фіцо словацький товариш терориста путіна

Голова партії SMER-SD, колишній прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який знову висунув свою кандидатуру на посаду глави уряду, звинуватив західних союзників у "підтримці вбивств" в Україні. Так він відреагував на передачу ЗСУ військового обладнання.«Це кричуща підтримка безрезультатних вбивств», - заявив Фіцо, коментуючи постачання танків Україні західними союзниками. Зокрема, він згадав Францію, Німеччину та Італію.
За словами Фіцо, SMER-SD не підтримує постачання озброєння в Україну. Водночас, вважає політик, необхідно "сісти за стіл переговорів та домовитися про мир".
"Я особливо ціную позицію Святішого Отця, я ціную позицію Китаю, Бразилії, у яких у сто разів більше розуму, ніж у американців з німцями та британцями", - наголосив Фіцо.
Мовляв, наївно думати, що будь-яка кількість танків змінить ставлення країни-агресорки Росії до війни.
До речі, напередодні дострокових виборів до парламенту SMER-SD посідає перше місце в опитуваннях — має близько 18% підтримки. Останніми роками ця політична сила змінила свою риторику з прихильника інтеграції до ЄС на ультраправу пропаганду. Саме через загальнонаціональні протести проти його уряду 2018-го Фіцо змушений був піти у відставку з посади прем'єр-міністра.
Крім того, Фіцо пообіцяв заблокувати перевезення зброї через Словаччину. Водночас політик каже, мовляв, не підтримує Кремль, але начебто виступає за мир.
"Не можна лаяти націю за певну думку... Я не за Путіна, я за мир. Сподіваюся, у Заходу вистачить розуму не йти на відкриту війну з Російською Федерацією", - сказав він.
Роберт Фіцо очолював уряд з 2006 по 2010, а також з 2012 по 2018. Він пішов у відставку через масові протести в країні та вбивство журналіста-розслідувача.
На даний момент Словаччина намагається всебічно надавати допомогу Україні для захисту від окупаційних військ рф та протистояти російському впливу в середині країни.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.