На Закарпатті черговий приклад угорського шовінізму

У день скорботи Угорщини через річницю Тріанону 4 червня 2023 року, обійшлося не тільки антиукраїнськими діями та заявами урядовців Будапешту, а й відзначилися окремі посадовці Закарпаття.
Так, у річницю Тріанону, голова Великобейганьсьокої ОТГ Берегівського району Нодь Ганна Андріївна взяла участь у заходах, під час яких долучилася спільно із посадовцями м.Берегшурань Угорщина у покладанні вінків до дерев’яної конструкції Тріанону. 
Головуючий у заходах став депутат Національної асамблеї Угорщини від правлячої партії ФІДЕС  від області Саболч-Сатмар-Берег (Szabolcs-Szatmár-Bereg) Tilki Attila, який відповідно і запросив українську посадовчиню на річницю. 
Що цікаво, Тілкі Отіла ще називають т.зв. куратором по Закарпаттю, якому з 2020 року заборонено в’їзд в Україну через втручання у внутрішні справи нашої країни.
Також, привертає увагу дерев’яна конструкція Тріанону, яка складається з карти, відповідно до якої за Тріанонським договором, Закарпатську область та Словаччину було включено до складу Чехословацької республіки; Трансильванія та Східний Банат передавалися Королівству Румунія; Хорватія, Воєводина та Західний Банат — Королівству сербів, хорватів і словенців; провінція Бургенланд — Австрійській республіці. На окремій частині конструкції майорить викарбований надпис - «Повідомляю тамтешнім горам, що хід зірок може змінюватися».
Постає риторичне, як вказана посадовка змогла виїхати за кордон і взяти участь у такого роду ревізіоністських заходах. Також, невже хтось ще не зрозумів намірів Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та його посіпак.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.