Опозиційні політики Угорщини відвідали Київ

Голова офіційно зареєстрованої на днях в Угорщині опозиційної партії “SzocDem” (Szocialisták és Demokraták), експрезидент Парламентської асамблеї НАТО  із соратником та співзасновником партії Ласло Сокач прибули до Києва. Про зустріч з угорською стороною та налагодження двосторонніх відносин розповів закарпатець Роланд Цебер , Радник Уповноваженого ВРУ з прав людини. ською стороною та налагодження двосторонніх відносин розповів закарпатець Роланд Цебер , Радник Уповноваженого ВРУ з прав людини.
За його словами, такий явний політичний жест говорить про одне – угорці показують Україні та цілому світу, що Угорщина – це не лише Орбан із його пропутінською позицією, але й проєвропейськи налаштовані політики, які добре розуміють, хто є ворог для усього цивілізованого світу, а хто цей світ від цієї варварської навали активно захищає.
“Поміж російськими масованими ракетними обстрілами столиці, яку героїчно відбивають ЗСУ, угорських політиків ми зустріли із радником Президента України, Уповноваженою Президента з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька.” — зазначив закарпатець.
На днях у ВРУ пройшов день, зокрема, під знаком налагодження угорсько-українських відносин. Наступне покоління угорських політиків, в особі представників опозиційної партії “СоцДем” переконані, що майбутнє України – в євроатлантичній та євро інтеграції, а усі питання, які виникають між державами можна вирішити за столом переговорів.
“Таку думку угорські представники висловили під час зустрічі із першим заступником голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. Особливо важливим є розуміння опозиційними угорськими політиками найголовнішого – ніхто не хоче миру більше, ніж самі українці, однак такий мир може бути лише в тому разі, якщо він гарантуватиме суверенітет України. Домовилися продовжити контакти та дискусії, разом протидіяти російській пропаганді та підтримувати рух України до ЄС та НАТО.” — поділився Роланд Цебер.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.