Митрополит Паканич з МП "натравив" на прихильників ПЦУ "тітушок"

Село Проців на Бориспільщині ухвалило рішення про розрив з УПЦ (МП). Віряни останньої влаштували провокації.

Про це пише Юлія Кияшко.

Як повідомляє жінка, 3 червня відбулися збори вірян. Єдиним і головним питанням було перехід церкви УПЦ (МП) у ПЦУ.
Спочатку збори планували провести 27 травня. Відповідне звернення направили до голови Процівської територіальної громади. На його ж прохання, збори перенесли на 3 червня.

Щоб не викликати провокацій, зібрання вирішили проводити не біля церкви, а поблизу дитячого садочку. Місце, час та дату події винесли на загал, тож усі охочі віряни могли взяти участь у реєстрації та голосуванні.

За словами жінки, парафіяни УПЦ МП влаштували ходу протесту під час якої агресивно поводилися та провокували на бійку.
«Цивілізовано і правомірно – це не для московських попів. Їм потрібно шоу з ображеними прихожанами. У їхній ході було приблизно 15 жителів нашого села. Решта людей привезені з Київської області. Молодики штовхали і спеціально провокували на бійку. Священника з Процівської церкви у ході не було. Мабуть, йому було б незручно перед прихожанами визнати те, що церква належить МП. Всі звірства, які роблять росіяни з українцями, доводять те, що МП не місце в Україні! Процівська громада прийняла рішення про перехід УПЦ до ПЦУ. Початок є і завершення буде обов’язково!!! Завершення буде Перемогою світла над темрявою!» – пише Юлі Кияшко.
"Смотрящим" за даною  парафією УПЦ (МП) є уродженець закарпатського села Чумальово митрополит Анатолій (Іван Паканич), який був "духовним наставником" проросійського президента втікача Януковича та завжди був на боці промосковсь налаштованої гілки УПЦ МП.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.