Угорські праворадикали про війну в Україні: «Росія лише захищала свої кордони від НАТО і Америки»

10-11 червня 2023 року у м.Відень проходив міжнародний саміт «За мир в Україні» у вказаному заході взяли участь також проросійські організації Угорщини. Зокрема,  на угорський політики Ендре Шімо виступив від імені ГО «Угорська спільнота за мир» та «Угорський форум миру» заявивши, що він готовий до цивільної мирної дипломатії для створення справедливого та тривалого миру:
«Ми просили їх поважати потреби безпеки росіян, тому що російське військове втручання в Україну було викликано тим, що їх не поважали, а, навпаки, порушивши джентльменську угоду Горбачова і Буша на Мальті, НАТО розширилося на Схід і тепер надає Україні рівні права, хоче зробити його своїм партнером на саміті у Вільнюсі.
Ми не бачимо, як можна створити мир на основі вашого заклику, оскільки в першому реченні ви засуджуєте Росію, яка має таке ж право жити в безпеці, як і будь-хто інший. Тому ми не підписуємо цей заклик і не додаємо до нього своїх імен.
Росію не треба засуджувати, але треба визнати, що вона хоче демілітаризовану, нейтральну Україну поруч зі своїми кордонами!
Ми не засуджуємо Росію, хоча й не підтримуємо війну. Ми точно знаємо, чому це сталося.  Російські військові дії були спричинені тим, що США та НАТО відхилили законні вимоги Росії щодо безпеки. Якби НАТО цього не зробило, а було б чесним, війни зараз не було б! Ви точно знаєте, про що я маю на увазі: про дипломатичну ноту Москви до Вашингтона та Брюсселя від 15 грудня 2021 року, де пунктами є те, чого хоче російська сторона.
Коли Кремль зрозумів, що не може забезпечити виконання своїх вимог безпеки шляхом переговорів, він вдався до військових засобів, щоб їх виконати. Ви можете заперечувати проти цього, але ви не можете заперечувати право країни жити в безпеці.
Мирний саміт не може асоціюватися з тими, хто заперечує принцип неподільності безпеки. Що ніхто не може гарантувати власну безпеку за рахунок інших. Як НАТО робить проти Росії.
Не російська армія загрожує кордонам Америки, а американська російським, за 8 тисяч кілометрів від Америки!
Ми переконані, що серйозна громадянська дипломатія не може нехтувати такими принципово важливими міжнародними угодами, як підписані західною стороною. Я маю на увазі Паризьку хартію для нової Європи, підписану 21 листопада 1990 року, і саміт ОБСЄ в Стамбулі в листопаді 1999 року.
Якщо мирний саміт не розраховує на їх практичну реалізацію, він побудує свої прагнення на хиткому ґрунті та поставить перешкоду на шляху власних мирних прагнень.
Потрібен інший підхід. Тим більше, що Росія залишалася відкритою для мирного вирішення навіть у розпал спецоперації в Україні. Ми тут, щоб допомогти, якщо вам потрібна наша думка!»
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.