Російська пропаганда використовує іноземних політиків для дискредитації України та США

Словаччина вже давно є майданчиком для російської дезінформації. Багато найактивніших політиків країни, які зараз перебувають в опозиції, стали на бік Кремля у кампанії проти США та НАТО. Системна корупція, з якою почали боротися лише після зміни влади в 2020 році, також вказувала на те, що деякі політичні еліти були більш лояльними до Москви.Російське вторгнення в Україну також відбулося на тлі бурхливих дебатів про місце Словаччини в НАТО. Після років суперечок Братислава нарешті підписала Угоду про оборонне співробітництво (DCA) зі Сполученими Штатами на початку лютого.
Для критиків оборонної угоди її підписання означає кінець суверенітету Словаччини. Роберт Фіцо, колишній прем’єр-міністр, назвав це “зрадою”, незважаючи на те, що саме він почав процес, коли був у уряді.
Колишній прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в іноземному інформаційному просторі поширює проросійські тези та заявляє про те, що нібито «Словаччину втягують у війну в Україні». «Відомий своїми проросійськими поглядами колишній прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в іноземному інформаційному секторі поширює тези про те, що Словаччина через Україну та США «втратила якісну багатомільйонну систему захисту» і «Словаччину втягують у війну в Україні». Звичайно, політик не вказує, хто і проти кого воює». Зокрема, він заявляв, що «Україна, на відміну від росії, не виконує Мінських домовленостей», «Не можна покладати на росію відповідальність за український конфлікт», «Захід має зняти санкції з росії».

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.