Священик-колаборант РПЦвУ хоче балотуватись на фейкових виборах від путінської партії

У списках кандидатів у депутати від «єдиної росії» на фейкових виборах, які рф збирається провести восени цього року, журналісти виявили священника РПЦвУ
Священник РПЦвУ Анатолій Зигарь, який вказав місцем роботи Храм Казанської ікони Божої Матері, служить у храмі села Підгірне Запорізької області. На сторінці храму у біографії Зигаря зазначено, що він вирішив стати священиком під час служби в армії, де наприкінці 80-х брав участь у бойових діях. Однак, повернувшись додому, він пішов працювати на Запорізький титано-магнієвий комбінат, а лише потім — до Запорізького духовного училища. Батюшка Зигарь має орден «Червоної зірки» і медаль «За відвагу».
З перших днів повномасштабної війни він замовчував свої звʼязки з окупантами. Активно вів сторінку у фейсбуці, де робив дописи про мир та молитви за Україну. Священник встиг побувати депутатом Василівської райради V та VI скликань. А тепер вирішив знову стати депутатом, однак від «єдиної росії».
У серпні 2022-го колаборантка Наталія Романіченко (самопроголошена голова військово-цивільної адміністрації окупованої Василівки) почала видавати українським дітям російські свідоцтва про народження. Анатолій Зигарь приєднався до події та запрошував батьків похрестити дітей у храмі РПЦ.
Романіченко і призначила Зигаря на посаду нового настоятеля Свято-Покровського храму ПЦУ м. Василівка. Частину майна, яке було у церкві, вивезли у невідомому напрямку.
 
 
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.