В Ужгородському греко-католицькому соборі священник молиться за мир з рф (ВІДЕО)

Ми дуже просимо, щоб господь це зробив, це чудо: примирив ці два великі народи — України і росії. Щоб ці два народи не товкли, не мучили, не знищували, не вбивали один одного. Але щоб ці два прекрасні народи будували царство небесне уже тут на землі і колись разом увійшли до неба, обійнялися і прославили господа цілу вічність на многая і благая літа.‘Це слова з сьогоднішнього богослужіння священника Романа Кураха. 

Ми випадково почули їх через гучномовець, проїжджаючи повз ужгородський катедральний собор. І затерпли від шоку. Ніхто — ніхто! — і оком не кліпнув на ці слова. Десятки людей мовчки дослухали богослужіння і пішли геть. Ми, шоковані, віришили зайти до собору і чемно запитати у пана Кураха, чи нормально благословляти росіян під час війни і закликати обійматися з тими, хто нас вбиває. Пан Кураху нормально. Він пояснив нам це, миттєво перейшовши на крик і ‚тикання‘.
Декілька реплік нашого спілкування з ‚одним із найхаризматичніших священників та ораторів на Закарпатті‘, як його назвала місцева журналістка Укрінформу:

— Ви не можете казати, що Україна і росія — братні народи. 
— Я можу казати всьо, що я хочу, дорога моя. 
— Ви благословляєте росіян.
— Благословляю. 
— А якщо ваш брат загине, ви так само будете благословляти?
— Так. 

Як таке взагалі можливо через півтора роки після повномасштабного вторгнення? 
Ужгородський греко-католицький Катедральний собор Чи у вас є хоча б дещиця поваги до тих, хто боронить і гине за українську землю, поки ви на відносно безпечному Закарпатті пропагуєте любов до росіян?

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.