На Закарпатті політична сила угорців влазить в освітянський процес

В Мукачеві триває скандальний процес щодо дій екс - директора Мукачівської середньої школи №3 ім. Ференца Ракоці ІІ. Так як стало відомо, що за керівника навчального закладу заступилося керівництво партії угорців Закарпаття "КМКС", з цього приводу вони від імені керівництва партії виставили публічну заяву: 
"Керівництво Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) вважає прикрим той факт, що поки триває судовий розгляд щодо безпідставного звільнення директора середньої школи №3 ім. Ференца Ракоці ІІ Мукачівська міськрада призначила нового керівника навчального закладу. Неприйнятним є й те, що призначення нової директорки, яка жодним чином не пов’язана із закладом та громадою, відбулось ультимативно, без узгодження з колективом і батьками та без консультацій з громадськими організаціями. Такий спосіб призначення ставить під сумнів наміри керівництва міста зберегти угорськомовне навчання в загальноосвітній школі", - йдеться в повідомленні. 
Дуже шкода, що представники політичної сили такими методами намагаються чинити тиск на суд та освітян краю. 
Нагадаємо, керівник "КМКС" Василь Брензович вже довгий час переховується в столиці Угорщини Будапешті, але станом на сьогодні не відомо чи автором заяви є саме він, чи хтось інший з одіозних членів партії "КМКС".
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.