Соратник Брензовича втік з України

Ще один член КМКС потрапив у гучний скандал.Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності депутата Закарпатської обласної ради Чабу Пейтера, підозрюваного у декларуванні недостовірної інформації. 
За підозрюваного замовив слово прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Саме він подав до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності «у зв’язку з дійовим каяттям» депутата облради. Зауважимо: стаття «дійове каяття» застосовується до особи, яка після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася та активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення.
В судовій ухвалі сказано, що Чабу Пейтер брав участь у засіданні шляхом відеоконференції. За даними МВС, з початку січня 2023 року депутат Закарпатської обласної ради перебуває у розшуку. Слідство інкримінувало підозрюваному приховування у декларації за 2020 рік відомостей про його дві компанії в Угорщині зі статутним капіталом у 93 млн угорських форинтів (близько 8,9 млн грн). Покарання за це передбачено у вигляді штрафу до 51 тис. грн або громадські роботи від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
Нагадаємо, лідер КМКС Брензович  вже довгий час переховується від правооохоронців в Угорщині.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.