Угорські друзі росії


18 серпня 2023 року президент громадської організації «Угорське коло миру» (Magyar Békekör) Шімо Ендре (Simó Endre) виступив на засіданні Лейбористської партії в м. Дебрецен (Угорщина) із доповіддю стосовно війни в Україні.
Угорський радикал своїм виступом порадував країну агресора, виступ ґрунтувався на наступному - «Бажаю вам гарного дня в цей спекотний літній день, у прийдешню 1123-ю річницю заснування нашої держави, у мирний мітинг Лейбористської партії! Дякую за запрошення, я радий бути з людьми в Дебрецені, які поділяють нашу справу, справу миру та більш гуманної соціальної системи!
Наш король Іштван був канонізований 940 років тому, у 1083 році, тому що він розумів, що виживання нашого народу залежить від того, чи він примириться з християнською Європою, чи протистоїть їй. Святий Іштван обрав компроміс і приєднав Угорщину до великої родини європейських народів.
Його історичному діянню ми завдячуємо тим, що ми ще існуємо, і його вченню, що той, хто відчуває відповідальність за долю нашого народу, повинен уміти пристосуватися до історичних обставин часу. Разом з вами Угорська спільнота за мир, як моральний і духовний спадкоємець нашого короля-засновника держави, бачить майбутнє угорського народу в примиренні зі Сходом та інтеграції в дивну, а часом і чужу східну цивілізацію, з якої ми самі приходимо.
Нелегко вибрати між Заходом і Сходом! Але це полегшує нашу роботу, тому що вам не потрібно! Ми не повинні конфліктувати тут і там, а повинні мати можливість жити в добрих відносинах і зі Сходом, і з Заходом. Треба не руйнувати те, що будувала людина за тисячу років, а продовжувати будувати в новому напрямку! Відкривати нові можливості та жити з ними! Ми зацікавлені у світі, в якому Схід і Захід співпрацюють, а не протистоять один одному.
Угорщина здійснює 80 відсотків своєї торгівлі з Європейським Союзом, а 80 відсотків енергії надходить з Росії. Що може краще підтвердити наш зв’язок в обох напрямках?
Сьогодні кооперативний новий світовий порядок пропонує Схід. У наших національних інтересах не загрузнути в трясовині, яка відкидає мирну співпрацю, і щоб інші християнські народи Заходу зрозуміли, що ми не повинні відмовлятися від наших цінностей, культури та віри, а доповнювати їх цінностями інших, незамінні матеріальні та духовні цінності тисячоліть цивілізацій.
Подібно до того, як наш король Іштван зіткнувся з величезним опором інтеграції, сьогодні новий народжується в розпал запеклої боротьби. Західні держави звикли керувати і не хочуть від цього відмовлятися. Вони взяли в голову розбити Росію і поділити між собою її казкові природні багатства.
Вони обрали Україну як засіб свого завоювання, але наштовхнулися на мур, російський мур. Вони неправильно оцінили баланс сил і починають усвідомлювати, що своїм неправильним рішенням можуть втратити не лише Україну, а й інших східноєвропейських союзників, у тому числі й нас.
Росія не залишає жодних сумнівів у тому, що її головною метою є нейтралізація та демілітаризація України, пов’язана з денацифікацією.
Виходячи з подій на полі бою, можна не сумніватися, що це лише питання часу, коли і з ким можуть початися переговори про нейтралітет. Український контрнаступ провалився. Загинуло майже 50 тисяч українських військових. Наразі НАТО намагалося підпорядкувати собі Росію ціною життя понад 300 тисяч українських бійців – марно. Тепер вони звинувачують один одного в невдачі, хоча ще не втрачають надії. Подивимося, чи вдасться їм здолати людей, яких не вдалося перемогти ні Наполеону, ні Гітлеру. Зараз вони сподіваються, що Москва піде на якесь припинення вогню, перемир'я, частковий мир, який би нічого не вирішив, але було б добре для них, щоб скористатися ситуацією, зміцнити Україну і включити її в НАТО. Вони говорять про мир, а насправді вони не хочуть миру, вони хочуть перемогти росіян, потягнувши за собою нас.
Москва не відмовляється від своєї мети, вона більше не хоче ворожої України поруч. І якщо Україна складе зброю і проголосить нейтралітет, це матиме хвилевий вплив на всю Східну Європу і навіть на НАТО в цілому. Не забуваймо заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга: «Перемога Росії в Україні означала б поразку НАТО».
Я сам вважаю, що нейтралізація України сприяла б і нейтралізації Угорщини. Це може покласти край обмеженням нашого суверенітету з боку НАТО та відкрити нам шлях до приєднання до таких груп, як БРІКС, Євразійський економічний союз і Шанхайська організація співробітництва. Багатополярний новий світовий порядок, який приходить на зміну американській гегемонії.
Угорщина може стати цінною ланкою у створенні євразійської системи економічного співробітництва від Лісабона до Владивостока. Але не будемо забігати наперед!
Тут і зараз наше головне завдання – захистити спокій нашого народу та суверенітет нашої країни. Це також те, чому ми виділяємося в Дебрецені. Ми повинні захистити наш мир і наше самовизначення від тих, хто хоче відправити нас на бійню за свої мерзенні інтереси. Завдання складне, оскільки було створено альянс між провоєнними внутрішніми та зовнішніми силами. Як і з нацистськими німцями свого часу. На щастя, у нас є уряд, який виступає за мир, хоча його сторонники миру не завжди вирішують ситуацію. Часто відступає, йде на компроміси, говорить одне, а робить інше. Він танцює туди-сюди, хоча не завжди повинен. Але це все-таки краще, ніж дозволити використовувати нас як гарматне м’ясо, як це робить Київ із закарпатськими угорцями.
Я радий, що Угорська спільнота за мир, разом з Лейбористською партією, разом з багатьма іншими організаціями руху Форум за мир, підтримує уряд проти яструбів у Вашингтоні та Брюсселі, щоб разом ми могли запобігти дрейфу нашої країни в війну та зірвати їхні спроби замінити правлячий уряд на провоєнний уряд навіть у антидемократичний спосіб.
У рамках Форуму за мир ми вчора звернулися до уряду Угорщини та лідерів Європейського Союзу із закликом до миру. Ми просили їх почати мирні переговори з Росією, а не далі озброювати Україну!
Сподіваюся, уряд Угорщини вже зрозумів, що Росію неможливо перемогти у військовій формі, ані поставити на коліна санкціями! Пора б і керівництву Євросоюзу зрозуміти!
Наш історичний досвід говорить нам, що недостатньо хотіти миру проти тих, хто хоче війни. Сила також потрібна для стримування зацікавлених у війні, оскільки проти них зброя слова не може замінити слово зброї. Зараз ця зброя сприяє народженню більш справедливої міжнародної системи. Такий, який базується на суверенній співпраці та рівності націй замість гегемонії Заходу над світом. Ми віримо, що ця мета відповідає як нашим національним інтересам, так і інтересам усіх народів, включаючи народи Заходу.
На Свято Нового Хліба, коли ви ламаєте свій хліб, прошу вклонитися тим, кому ми вдячні, що він був на нашому столі! Вони представляють головну цінність, людей, за яких ми повинні боротися».
         Радикали тримають прокремлівські позиції, а окремі з них відпрацьовують вже раніше проплачені спецслужбами рублі. Маємо велику надію, що всі вони рано чи пізно отримають гідну нагороду за прокремлівські наративи. 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.