Чоловіків-українців, які виїхали за кордон за підробними довідками, можуть екстрадувати

Ті, хто купив підробні довідки, будуть нести відповідальність згідно з законом "за дачу хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації", наголосив Арахамія.
Українці, які купили фейкові довідки про непридатність, будуть нести за це відповідальність. Тих ухилянтів, що виїхали за такими документами за кордон, можуть екстрадувати. 
Таку заяву в ефірі телемарафону зробив голова фракції "Слуга народу", член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.
"Люди сплачували від 3 тисяч доларів до 15 тисяч доларів за те, щоб зробити собі документ, який чи тимчасово не дозволяє призвати до армії, або на постійній основі, тобто за допомогою ступеню інвалідності, щоб люди взагалі не йшли до армії", – повідомив нардеп. 
За його словами, шляхом математичного аналізу можна зробити висновок, що "було витрачено десятки мільйонів доларів громадянами України на підкуп відповідних посадових осіб по всій території країни" під час повномасштабної мобілізації. 
"Десь це було більшого ступеня, десь меншого, але точно можна сказати, що немає жодного регіону, в якому не було такої шаленої корупції при роботі цих органів", – зауважив нардеп.
Відповідаючи на питання про те, що буде з тими людьми, які купили фейкові довідки, Арахамія наголосив, що вони будуть нести відповідальність згідно з законом "за дачу хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації".
"Є питання, яким чином притягати (до відповідальності) людей, які вже поїхали. Вони купили ті довідки і, використовуючи ці підробні документи, виїхали за кордон. До них дотягнутися у правоохоронців зараз немає можливості. Але в нас зараз сильно посилився напрямок міжнародно-правової допомоги. У будь-якій фактично (крім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність", – резюмував Арахамія.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.