У Єревані вірмени мітингують за зміну режиму і скандують антиросійські лозунги (ВІДЕО)

ВІДЕО: https://t.me/anons_zakarpattya/889
Жителі Єревана вийшли на стихійну акцію протесту проти прем'єра Нікола Пашиняна до уряду Вірменії. Демонстранти перекрили центральну площу республіки та всі під'їзди до неї. Будівля уряду оточена поліцією.
Протестувальники скандують антиурядові лозунги, вимагають відставки вірменського прем’єра Нікола Пашиняна та припинення військових дій з боку Азербайджану.Протестувальники періодично кидають у співробітників правоохоронних органів каміння і пластикові пляшки. Інформації про затриманих і постраждалих немає.
Як повідомлялося, Міністерство оборони Азербайджану у вівторок оголосило про початок «антитерористичних заходів» локального характеру в Карабасі. Баку вимагає виведення військ Вірменії з Азербайджану та розпуску «режиму сепаратистів» в Ханкенді.
МЗС Вірменії оприлюднило заяву, в якій звинуватило Азербайджан у проведенні «етнічної чистки».
У заяві Міноборони Азербайджану йдеться, що про початок заходів були поінформовані командування миротворчого контингенту Російської Федерації та керівництво Турецько-російського моніторингового центру.ретендують на територію Нагірного Карабаху, що на Південному Кавказі.
Акція протесту також пройшла біля російського посольства в Єревані. Громадяни вимагали від російських миротворців, які дислокуються в Нагірному Карабасі, захистити жителів регіону від азербайджанської агресії.
Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-х. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020-му році. Тоді ж Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення вогню в Нагірному Карабасі. За цією угодою вірменська сторона втрачає значні території Нагірного Карабаху та всі окуповані райони навколо нього.
Азербайджан заявив про початок антитерористичних заходів локального характеру в Нагірному Карабаху. Для евакуації населення з небезпечної зони в Карабасі створили гуманітарні коридори та пункти прийому, заявили у Міноборони країни. При цьому Міноборони Вірменії заявило, що ситуація на кордонах відносно стабільна. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян скликав засідання Радбезу у зв'язку із ситуацією в Нагірному Карабасі і заявив, що Азербайджан проводить в регіоні етнічну чистку. Франція терміново скликає засідання Радбезу ООН щодо ситуації у Нагірному Карабасі.







рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.