Посол Угорщини вручив вірчі грамоти самопроголошеному "президенту" Лукашенко, а ЄС вводить санкції проти Білорусі

За даними держагенції БелТА, 28 вересня посол Угорщини в Білорусі Зіта Ілона Бенчик вручила вірчі грамоти Олександру Лукашенку. Це останній процедурний момент для початку її роботи в Мінську. Також вірчі грамоти вручили посли Казахстану, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.
«Угорщина – давній і надійний друг Білорусі, відносини з якою, перевірені часом, будуються на прагматичній і основі взаємоповаги», – заявив Олександр Лукашенко.
За його словами, Білорусь готова «продовжувати діалог з Угорщиною з метою деескалації напруженості в регіоні шляхом вирішення питань лише шляхом мирних переговорів».
Європейський Союз і країни-члени організації почали вводити санкції проти Білорусі після силового розгону протестів проти фальсифікації результатів президентських виборів. Тоді вони припинили майже всі програми, які реалізує Євросоюз у Білорусі, та обмежили дипломатичну присутність.
Міжнародні санкції посилилися після того, як 24 лютого 2022 року Олександр Лукашенко підтримав російське військове вторгнення в Україну та дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру та повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії та обстрілів українських міст.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.