Угорська орбаністка Каталін Сілі агітувала закарпатських студентів за "велику Угорщину" ?

Останнім часом прем’єр-міністр Угорщини В.Орбан через своїх посередників намагається розхитати наявний стабільний порядок в регіоні озвучуючи антиукраїнські наративи через своїх підлеглих.Протягом 2023 року зачастила з офіційними та приватними візитами в Закарпатську область  головна радниця прем’єр-міністра Угорщини, засновниця та почесна голова Національної ради зі сталого розвитку Угорщини Каталін Сілі. Відомо, що з метою уникнення прикутості уваги до її персони, Каталін Сілі тільки нещодавно зміни свою посаду, а донедавна обіймала посаду - уповноваженої прем’єр-міністра Угорщини з питань автономій закордонних угорців.
Останній візит Каталін Сілі в Закарпатську область відбувся 18 жовтня 2023 року, під час якого в обітниці угорсьмовних кадрів регіону - Закарпатському угорському інституті ім. Ф.Ракоці ІІ, посадовка взяла участь у заходах з нагоди відзначення «30-чя вищої угорськомовної освіти Закарпаття». Під час свого виступу іноземна урядовиця в черговий раз озвучила антиукраїнські наративи, заявивш, що сьогодні закарпатські угорці живуть під подвійним тиском, з одного боку, у тіні війни, з іншого – під тиском заходів влади щодо обмеження прав національних меншин. 

Тому, будемо слідкувати за подальшими візитами Каталін Сілі в Закарпатську область. Не допустимо поширення урядовцями Угорщини антиукраїнських настроїв. 

 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.