Рупор Будапешту і кремля в Європарламенті - Андрея Бочкор

07 листопада 2023 року відбулася робоча зустріч членів комітету закордонних справ і розвитку Європейського парламенту з Комісаром ЄС з політики сусідства і розширення О.Варгеї з метою обговорення ряду питань щодо реалізації окремих проєктів (в рамках програми «Інструмент сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва»), які передбачають також надання допомоги Україні, Грузії, Молдові.  
Незважаючи на високий рівень заходу, він не обійшовся без скандальних заяв в бік України. Угорщина відправила на захід свого основного рупора «захисницю прав та свобод угорської меншини» скандальну депутатку Європарламенту від угорської політичної партії «ФІДЕС» Андрею Бочкор, яка під час доповіді заявила, що, незважаючи на впровадження реформ Європейського Союзу в Україні, у нашій державі й надалі «звужуються права національних спільнот», а гарантування прав національних спільнот є однією з умов членства України в ЄС. Зокрема, новоприйнятий Закон України «Про національні меншини (спільноти) України» не в повній мірі забезпечує права та свободи останніх.
Андрея Бочкор висловила сподівання присутнім парламентарям, що «її зауваження будуть відображені Європейською комісією в пропозиціях щодо розширення ЄС». 
Нагадаєм, що Андрея Бочкор є уродженкою Закарпатської області, окрім українського володіє й угорським дипломатичним паспортом, самозванка, яка без будь-який на то повноважень з боку української влади позиціонує себе на міжнародному рівні – представником угорської громади від України в Європейському парламенті. Хочемо наголосити в черговий раз, що це не правда і зроблено Угорщиною виключно для дискредитації України на міжнародній арені, для перешкоджання її прагнення приєднатися до ЄС.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.