«Стоп» проросійським сектам в Україні

 Нещодавно, наше видання описувало протиправну діяльність сектанського руху «АЛАТРА», в структурах якої правоохоронці провели ряд обшуків та РНБО розглядає закрити на законодавчому рівні подальшу діяльність проросійського руху. 
Також, окрім «АЛАТРИ», в Україні діє інша нетрадиційна організація «Ашрам Шамбала», яка являє собою тоталітарну псевдорелігійну організацію окультного спрямування, що було утворено 1989 р. у м. Новосибірську Російської Федерації громадянином РФ  Руднєвим Костянтином Дмитровичем 
         Нагадаємо, що в культі Костянтина Руднєва спостерігається вкрай негативне ставлення до всього громадянського суспільства. Відносно всіх людей, котрі живуть звичайним життям і не є адептами секти прийнято застосовувати виключно термін «миші». Під цим словом маються на увазі люди, що «живуть за мамчиною програмою» (інший варіант назви людей із соціуму). Себто маються на увазі законослухняні громадяни, котрі залучені до соціального життя.
         Теоретичну основу ідеології організації складають культові книги, а саме (рос.):  «Путь дурака» (в кількох томах, яких видано близько 10), автором вказаний Сотіліан Сєкоріскій; «Рассвет Инлиранги», авторкою вказана Вікторія Новак; «Тайны мертвых», авторкою вказана Софья Санс; «Бизнес-магия и Ты миллионер: теория и практика», автором вказаний Олександр Бєлов; «Бриллианты Мудрости», автором вказаний Калкі; «Кто, если не я», автором вказана Артеміда.
           Всі культові книги є результатом колективної творчості адептів культу. Книги видані під вигаданими іменами (псевдонімами). У даних творах пропагується культ особистості лідера культу – Руднєва К.Д., ідеї дегуманізації всього суспільства та ненависті до оточуючих, які не є членами культу і не поділяють поглядів адептів «Ашраму Шамбали».
Всі псевдодуховні практики секти «Ашрам Шамбали» засновано на нелюдській жорстокості по відношенню до адептів і поширенні пропаганди антисоціального способу життя і скоєння протиправних дій. Сумно про це згадувати, але і мені також неодноразово доводилося брати участь у деяких культових практиках, які відбувалися у так званих «передпокоях ашрамів». Там проживали адепти («садхаки») – я також там жила протягом тривалого часу. Що являє собою ашрам? По суті, це були просто орендовані квартири та будинки, де у тісноті та під пильним оком наставників і проживали учні.
         Для досягнення повного й беззаперечного підкорення учнів Руднєву К.Д. до людей застосовувалися прийоми агресивного зовнішнього впливу. Всі вони мали характер тортур: позбавлення їжі та сну, виснажливі тренування, примушування до насильницьких дій по відношенню до інших, систематичні знущання та мордування тощо.
          Наприклад, практика, що зветься «ритуал пробудження», полягає в тому, що один учень лягає на підлогу обличчям донизу, всі інші сідають навколо та починають одночасно наносити йому удари кулаками в різні частини тіла та по голові. Потім лягає наступний, і групова «практика» продовжується. Схожий зміст і мету має інша практика – «масаж просвітління». Один адепт лягає на підлогу, інші сідають на нього та починають щосили стягувати його шкіру на спині та викручувати кінцівки, що спричиняє нестерпний біль.
         Характерним елементом утвердження внутрішньої ієрархії у місцях проживання наставників, жриць та учнів була вимога до останніх пересуватися виключно навколішки задля «роз’єднання зі своєю хибною особистістю» і досягнення стану «просвітління». Від пересування навколішки в людей здиралася шкіра на колінах і долонях. Вони страждали від постійного болю в суглобах і м’язах, але це розглядалося як бажаний і схвальний стан.
         Крім цього, для учнів щоразу вигадували різноманітні принизливі завдання та позбавляли їжі. Для того, щоб отримати харчування, від адептів вимагали складати «іспити на їжу». Такі іспити являють собою емоційну практику, за якої максимально нагнітається агресивність і екзальтація, людина штучно вводиться у неадекватний стан.
         Процес харчування також максимально ускладнювали з метою спричинення додаткових фізичних і моральних страждань учням. Наприклад, примушували їсти руками або навмисно давали продірявлений посуд, внаслідок чого люди фактично залишалися голодними.
         На теперішній час в Україні культ використовує для прикриття формат проведення тренінгів, орієнтованих переважно на жінок. При цьому поширеними є декілька різних варіантів найменувань. Зокрема трапляються назви «Жіночий клуб», «Таємниці 10 великих жінок», «Академія жіночих наук», «Академія жіночих знань», «Секрети Клеопатри», «Школа богинь», «Сила роду», «Родова жіноча сила», «Бізнес-магія». Також анонсуються і проводяться навчальні курси на кшталт (рос.) «Курс «Тайны 10 Великих женщин»: Клеопатра – уверенность Царицы», які використовують подібні назви.
            Вербування адептів до культу здійснюється під час участі в жіночих семінарах. Зазвичай до участі у них людей залучають за допомогою Інтернет-сторінок у соціальних мережах. Протягом останніх років до України під виглядом «тренерів» та «ведучих» різноманітних курсів з країни-агресора прибувають особи, що є особливо наближеними до лідера культу і входять до складу даного кримінального угруповання. 
          Кошти, зібрані у вигляді оплати участі у навчальних курсах, тренінгах а також благодійні пожертви від українських громадян, в тому числі у вигляді цінностей, іншого майна та об’єктів нерухомості, передаються у розпорядження центрального осередку організації, що приховано діє в РФ.
          На теперішній час послідовники Руднєва К.Д. поступово перебираються з України, Російської Федерації та Казахстану до країн Європи, зокрема до Федеративної Республіки Німеччини, де зараз діє їх переважна більшість.
         Таким чином, культ «Ашрам Шамбали» (включаючи всі варіанти його найменувань) являє собою деструктивну псевдорелігійну організацію антисоціальної спрямованості. Вона використовує для вербування нових адептів і для прикриття своєї протиправної діяльності різні форми громадської активності, удаваної благодійності, навчальних курсів особистісного зростання та «духовного розвитку».
         Просимо читачів звернути увагу на діяльність проросійських організацій та не піддаватися під їх психологічний вплив.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.