Румунська сенаторка звинувачує Україну в репресіях власного народу

І знову невтомна депутатка парламенту Румунії Діана Іванович-Сошоака переймається суспільно-політичними та релігійним процесами, які відбуваються в Україні, замість того щоб відстоювати інтереси громад Румунії, які віддали за неї свої голоси. 17 листопада 2023 року Діана Іванович-Сошоака, під стінами посольства України в Румунії, організувала та провела мітинг на підтримку архієрея УПЦ Московського патріархату з титулом «митрополита Банченського», вікарія Чернівецько-Буковинської єпархії Лонгіна, через кримінальне переслідування з боку правоохоронних органів України. 
На мітингу, який нараховував лише близько 100 осіб, Д.І.Сошоака включила пряму трансляцію спілкування з митрополитом Лонгіном, під час якої останній зробив із себе жертву, розповів про утиску з боку відповідних українських органів та небезпеку для життя. 
З метою захисту прав митрополита Лонгіна та представників румунської національної меншини в Україні Д.І.Сошоака зробила офіційну заяву до прем’єр-міністра Румунії М.Чолаку, Міністра закордонних справ Румунії Л.Одобеску, держсекретарю Департаменту з питань румунів звідусіль Ф.Кирчіу та патріарха Румунію Данієлю.
Зокрема, Д.І.Сошоака зазначила наступне, пряма мова: «Хочу Вам повідомити про небезпеку життю митрополита Лонгіна, який зазнає переслідування з боку органів центральної влади України. Свідченням небезпеки є те, що нещодавно неправомірно було заарештовано його адвоката, а другого було вбито «режимом Зеленського». Я думаю наступним кроком  «режиму Зеленського» стане ліквідація безпосередньо митрополита Лонгіна. Ми всі нещодавно бачили, що відбувалося в Банченському монастирі, коли на вулицю було вигнано 400 дітей, заборонено богослужіння та лунали погрози в адрес священнослужителів. Я хочу задати одне просте питання, де в цей час був Департамент з питань румунів звідусіль, міністерство закордонних справ Румунії, уряд Румунії, тощо? СБ України виношує намір вбити митрополита Лонгіна. В Україні відбувається тотальне переслідування всього румунського, і ми далі будемо просто спостерігати за цим? Я прошу негайно прийняти відповідні міри для захисту митрополита Лонігна та простих людей».  
Як то кажуть за гроші люди готові на все, навіть не беручи до уваги, що на цих грошах кров простих українців. Мені соромно за таких політиків, які не мають жодних людських принципів та готові пити на все аби задовольнити власні потреби.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.