Єврорада дозволила почати переговори про вступ України до ЄС

Європейська Рада вирішила розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу з Україною та Молдовою. Про це повідомив президент Євроради Шарль Мішель у мікроблозі Twitter.
"Надано статус кандидата Грузії. А з Боснією і Герцеговиною ЄС відкриє переговори, як тільки буде досягнутий необхідний рівень відповідності критеріям членства. Я запросив Комісію надати звіт до березня з метою прийняття такого рішення. Чіткий сигнал надії для їхніх людей і для нашого континенту", - додав він.
На це рішення вже відреагував президент України Володимир Зеленський. "Перемога України. Перемога всієї Європи. Перемога, яка мотивує, надихає та зміцнює", - написав він у Twitter.
Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас назвала цей день історичним. "Всупереч усьому, ми досягли рішення про початок переговорів про вступ з Україною та Молдовою. І Україна, і Молдова виконали своє домашнє завдання і готові зробити наступні кроки на шляху до приєднання до нашої європейської родини", - зазначила вона.
При цьому, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна належить до європейської родини
"Сильний знак підтримки та перспектива для України: на засіданні Європейської Ради ми щойно вирішили розпочати з Україною та Молдовою переговори про вступ. Зрозуміло одне: ці країни належать до європейської родини", - наголосив Шольц.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.