Теракт на Закарпатті: відомо дані підривника, причини та наслідки конфлікту (ВІДЕО)

Стало відомо, що підривник – депутат Керецьківської сільської ради від партії «Слуга Народу» 12 вересня 1969 р.н., який мешкає в селі Кушниця. На разі повідомляють, що підривник-депутат живий, знаходиться в лікарні у важкому стані. Його палату охороняє поліція від самосуду родичів тих, хто постраждав від вибуху гранат. 
Депутати на сесії затверджували бюджет на 2024 рік. ЗМІ пишуть, що Батрин із ними дуже сильно сперечався - він вимагав, щоб відзвітували за бюджет 2023 року, а потім ухвалювали бюджет на 2024 рік. За кілька хвилин до вибуху депутат сварився з колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку 50% та щомісячну премію 100% від окладу. У якийсь момент Батрин вийшов із зали і повернувся через 2 хвилини 40 секунд. Також ЗМІ стверджують, що разом із Батріним вийшов ще один депутат, який до зали не повернувся.
ВІдомо, що у ході проведення сесії Керецьківської тергромади здійснювалось дискусійне обговорення щодо призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської ТГ на 2024 рік.
Скоріш за все, саме це питання викликало обурення Батрина, оскільки у попередньому голосуванні він відмовився визнавати роботу голови сільради задовільною. Проте його претензії та аргументи на колег не подіяли - тоді він просто вийшов та повернувся вже з гранатами і втрутився в дискусію зі словами "Можна я скажу?" і, діставши з кишені куртки три предмети, кинув їх на підлогу, внаслідок чого пролунали три вибухи.
У підривника-депутата був конфлікт із діючим головою ОТГ. Депутати навіть піднімали питання щодо дострокового припинення повноважень голови Керецьківської ТГ Михайла Мушки від партії "ОПЗЖ".
Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.  Окрім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ.
Підривнику гранат у сільраді на Закарпатті загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна, — Нацполіція.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.