Переговори в Ужгороді. Кулеба та Єрмак зустрінуться з очільником МЗС Угорщини Сійярто

На 29 січня в Ужгороді заплановано зустріч із главою МЗС Угорщини Петером Сіярто міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та голови Офісу президента України Андрія Єрмака, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.
"Переговори стануть продовженням нещодавніх політичних контактів двох країн. Ключовими темами стануть організація зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з метою просування важливих для України рішень у Європейському Союзі та комплексного розвитку двосторонніх відносин", - розповів речник.
"Якщо все піде добре, є підтверджена дата 29 січня, ми зустрінемося з українським колегою, з міністром Кулебою в Ужгороді, щоб побачити, чи може зустріч на високому рівні допомогти ситуації", – сказав Сійярто.
Також Сійярто зазначив, що вони «раді мати угорсько-український діалог на високому рівні, якщо він буде належним чином підготовлений».
Нагадаємо, що 10 грудня президент України Володимир Зеленський коротко поспілкувався з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном на церемонії інавгурації нового президента Аргентини Хав'єра Мілея.
19 грудня Зеленський заявив, що ніколи не розмовляв з Орбаном про припинення вогню або переговори з російським диктатором Володимиром Путіним.
21 грудня Орбан заявив, що отримав від президента України запрошення і прийняв його. За словами Орбана, президент України запропонував йому «провести переговори».
«Я сказав йому, що буду в його розпорядженні. Нам залишається тільки прояснити одне питання: про що», — зазначив Орбан.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.