Залужного зняли з посади Головнокомандувача, а на його місце призначили Сирського

Залужного зняли з посади Головнокомандувача, на його місце призначили Сирського.
Про це повідомили міністр оборони України Рустем Умєров та президент України Володимир Зеленський та міністр оборони України Рустем Умєров.
«Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду», – сказав президент.
Зеленський повідомив, що бригадні генерали Андрій Гнатов, Михайло Драпатий, Ігор Скибюк та полковники Павло Паліса і Вадим Сухаревський розглядаються на керівні посади у війську.
«2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України», – підсумував у своєму зверненні Зеленський.
«Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», – йдеться у повідомленні міністра оборони України.
Вже екс-Главком Валерій Залужний прокоментував свою відставку з посади у своїх соціальних мережах.
«В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом», – йдеться в повідомленні Залужного.
Олександр Сирський у 1986 році, сучасний позивний “Барс”, закінчив навчання у Московському вищому загальновійськовому командному училищі, пізніше, у 1996 закінчив Академію Збройних Сил України, далі, у 2005 – Національну академію оборони України.
Був командувачем 72-ї окремої механізованої бригади, з початком АТО обіймав посаду начальника штабу. Був одним з командирів під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, був причетний до керування боями у Вуглегірську, селі Рідкодуб та невдалої спроби відбити Логвинове, координував вихід з Дебальцева.
Сирський очолював Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координував дії силових структур на Донбасі, у 2017 році був командиром Антитерористичної операції.
Не довгий час у 2019 році обіймав посаду командувача Об’єднаного оперативного штабу, далі з 5 серпня, став командувачем Сухопутних військ.
“Барс” командував обороною Києва й операцією зі звільнення Півночі України, Харківським контрнаступом та звільнення Північно-східного регіону. Керував обороною Соледару та Бахмуту.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.