Ласло Брензович зрадник України чи заручник Орбана?

Наш сьогоднішній «герой» Ласло Брензовича також фігурує у  “Миротворці” (база даних про осіб, дії яких мають ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права). Його звинувачують у посяганні на суверенітет та територіальну цілісність України, у “свідомій маніпуляції суспільно значимою інформацією з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі” й “участі в інформаційних спецопераціях росії (країна-агресор) та Угорщини проти України”.
Нагадаємо, у лідера угорців на Закарпатті Ласло Брензовича у 2020 році були проведені обшуки. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зробив заяву, у якій засудив такі дії правоохоронців, а посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до МЗС Угорщини. Міністр закордонних справ України назвав заяви про “залякування угорців” безпідставною спекуляцією.
Після цих подій у грудні 2020 року Ласло Брензович покинув Закарпаття, щоби, ймовірно, уникнути отримання підозри за “вчинення дій із ознаками державної зради”. Відтоді він перебуває в Угорщині і звідти дуже активно керує партією «КМКС» на Закарпатті. А ще не полишає проштовхування своїх одвічних наратив про утиски етнічниз угорців на Закарпатті.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.