В Угорщині протести через Орбана

Тисячі угорців вийшли на протести в центрі Будапешта, вимагаючи відставки премʼєр-міністра країни Віктора Орбана, а також генерального прокурора.
Протести розгорілись після того, як юрист Петер Мадьяр опублікував аудіозапис розмови зі своєю колишньою дружиною та Міністром юстиції Угорщини Юдіт Варга. На записі вона стверджує, що робітники офісу Орбана намагались видалити частину документів у гучній справі про хабарництво в міністерстві. У своєму дописі щодо публікації розмови, Юдіт Варга не заперечувала автентичність.
Річ у тім, що у 2022 році колишнього державного секретаря міністерства юстиції Пала Волнера звинуватили в отриманні хабаря від колишнього голови судових виконавців Дьордя Шадла. Обидва чиновники не визнають себе винними, тоді як прокуратура вимагає для них тюремне увʼязнення.
Зі змісту запису виходить, що люди наближені до Віктора Орбана та повʼязані з головою кабінету міністрів Анталом Роганом, казали прокурорам, що слід видалити частину документів. Обвинувачі, як повідомляється, не повною мірою слідували за порадою. Прокуратура повідомила, що перевірить записи на автентичність та залучить їх до справи.
Після публікації запису протестувальники пройшлись від будівлі Генеральної прокуратури до парламенту. Багато людей були зі смолоскипами, а також викрикували «У відставку!».
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.