Угорщина не хоче створити мир без Росії


15-16 червня 2024 року у Швейцарії, під егідою США відбудеться саміт щодо миру в Україні. Метою заходу є створення «форуму для діалогу на високому рівні щодо шляхів досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру для України відповідно до міжнародного права та Статуту ООН». У заході планує взяти участь Президент США Джо Байден.

Керівництво проросійської організації «Угорське коло миру» нещодавно відмітило, що слова організаторів саміту суперечать реальному бажанню зміцнити міжнародне право та досягти міцного миру: «Росію на конференцію не запросили, а Україну запросили. Це свідчить про те, що метою бернської зустрічі є не визнання легітимності безпекових вимог Москви, висунутих 15 грудня 2021 року, і пошук компромісу на основі принципу рівної та взаємної безпеки, а спроба примусити Росію до так званої формули Зеленського: виведення російських військ і відновлення кордонів України до 24 лютого 2022 року. На інспірованому американцями «саміті миру», посилаючись на міжнародне право та Статут ООН, хочуть обійти вимогу Росії гарантувати свою безпеку, що відповідає міжнародному праву та Статуту ООН».

    Позиція організації «Угорське коло миру» - Міністерство закордонних справ Швейцарії хоче використати мирний план, розроблений під егідою Туреччини в 2022 році, для досягнення компромісу із внесенням можливої пропозиції, що «Росія буде утримувати лінію фронту на сході України та Кримському півострові». Також, план передбачав «часткову демілітаризацію України». 

     Водночас, керівник «Угорське коло миру» відзначив, що «пробудження швейцарської дипломатії виглядає дещо запізнілим, враховуючи зміни, які відбулися на полі бою та у світовій політиці з 2022 року, оскільки з того часу значно посилилися позиції Росії як на військовому, так і на дипломатичному фронті.

     Москва неодноразово попереджала, що з часом простору для маневру у Києва буде все менше, і давала зрозуміти, що після війни «Україна не залишиться такою, якою була. 

     Росія не відмовилася і не відмовиться ні від своєї потрійної мети щодо України – денацифікації, демілітаризації та нейтралізації України, ні від створення нової євразійської системи безпеки, заснованої на співпраці, а ніж протистояння» - зазначив керівник «Угорського коло миру».

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар