УПЦ (мп) чи рпц в Україні? У Раді не можуть дійти згоди,чим дозволяють 5 - тій колоні працювати на території України

Як би лідери московського патріархату не перефарбувалися ми добре пам'ятаємо їхні дії за 30 років Незалежності України!
Юридичне управління Верховної Ради розкритикувало законопроєкт, який відкриває шлях до “заборони Української Православної Церкви”. У відомстві заперечують, що цей документ потрібен для “захисту національної безпеки”.
Відповідне зауваження опублікували на сайті ВР.

Чому в юридичному управлінні виступають проти законопроєкту про “заборону УПЦ МП”?


Юристи стверджують, що, згідно з нормами міжнародного права, захист національної безпеки не може бути підґрунтям для обмеження права на віросповідання. На їхню думку, будь-який закон може містити лише механізми для заборони тієї чи іншої релігійної організації, але не забороняти її.
Також в юридичному управлінні розкритикували термін “РПЦ в Україні”, яким у законопроєкті називають УПЦ (в єдності з МП). Експерти зазначили, що ця назва не відповідає принципу юридичної визначеності, адже не є офіційно зареєстрованою. До того ж положення, за яким діяльність релігійної організації забороняє адміністративний суд, є неправомірним, бо за вирішення подібних справ має відповідати цивільний суд.

Тим часом станом на сьогодні в Закарпатті працює дві єпархії мп, мукачівська та хустська, а останню очолює громадянин рф митрополит Марк.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.