Поп мп Іван Лях звинувачує митрополита Феодора в брехні


Як ми повідомляли раніше  2 червня  в Ужгороді п’яний поп Мукачівської єпархії УПЦ мп спричинив ДТП.
Проходити перевірку на алкоголь на місці він відмовився, а у розмові з патрульними використовував нецензурні вислови. 

 Після ДТП на сайті Мукачівської єпархії УПЦ МП опублікували заяву. Зокрема, там відхрестились від Івана Ляха.
“Протоієрей Іоанн Лях не є штатним кліриком Мукачівської єпархії. П’ять років тому, вказаний священнослужитель, був почислений за штат без права обіймати посаду настоятеля будь-якої парафії”, – заявили в УПЦ МП.
Там пояснили, що, зважаючи на “поведінку заштатного священника, який порушив норми моралі та канонічного права” керуючий архієрей Мукачівської єпархії заборонив проводити богослужіння Іоанну Ляху.

Лях з такою ж дикцією, як і на відео після аварії, заявив, що в нього “просто автомобіль перегрівся, тому так вийшло”, а правоохоронці стали до нього чіплятися та все перебільшили.
“Заява про те, що мене 5 років тому вивели за штат, стала для мене дивом. Для мене це велике диво. Про те, що мене заборонять у служінні, мені ніхто не пояснював, я сам це щойно побачив,”
– заявив священник.
Отець Іоанн поділився також своїми планами. На його думку, він потихеньку служитиме й надалі. Він є другим священником у церкві пророка Іллі в Ужгороді вже давно. Звідти він у неділю саме й повертався.
“Піду до владики, митрополита Федора Мукачівського та Ужгородського, перепрошу, вклонюся. Від нього залежить, чи він благословить мене”, – каже отець Іоанн.

Останні 15 років відслужив у селі Люта, що на Великоберезнянщині.



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.