Кандидат на посаду Президента Румунії висуває територіальні претензії Україні


З кожним разом проплачені проросійськи журналісти та політики, які сидять в своїх комфортабельних офісах, продовжують відпрацьовувати російські гроші поширюючи ворожи наративи.
Цього разу відмітив себе в інформаційному просторі кандидат на посаду Президента Румунії, політик та колишній член Плати депутатів Румунії від «Соціал-демократичної партії» Козмін Гуша, який у своїх виступах відверто демонструє свою повагу президенту рф путину. 
Так, 16 травня 2024 року окремі румунські ЗМІ тиражували інтерв’ю К.Гуша під заголовком: «Занепокоєння кандидата в президенти Козміна Гуша ситуацією румунських громадян за кордоном», під час якого останній висунув територіальні претензії Україні та заявив про факти порушення прав національної меншини. Під час виступу К.Гуша заявив наступне, пряма мова: «Я, знаю про вказану проблематику дуже давно. Якщо ми говоримо про цілісність Румунії, то ми говоримо про територіальне та культурне відновлення країни, ми маємо повернути своїх громадян додому. Мені відомі проблеми представників румунської національної меншини в Україні. Нажаль на сьогоднішній день в Україні не поважаються права представників румунської національної меншини, як і всіх інших. Будучи депутатом парламенту Румунії мені часто доводилося проводити зустрічі з лідерами румунської національної меншини, особливо Чернівецької області. Я разом з ними святкував національний «День Румунії». Для Президента Румунії не становить проблеми навести порядок з цим, потрібно лише сісти за стіл переговорів зі своїм українським колегою. Для чого позбавляти румуна за національністю своєї ідентичності? Я цього не розумію!». 
Читаючи це все стає страшно від того хто може прийти до влади! Стає зрозуміло, що дійсно гроші правлять світом, бо розумні люди подібного роду дурниці говорити б не стали.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.