Організація «Угорське коло миру», є голосом Пекіну та москви в Європі

31 травня 2024 року проросійська угорська організація «Угорське коло миру» повідомила, що Китай не братиме участі в мирній конференції, скликаній у Швейцарії в середині червня, оскільки Росія була виключена з її учасників, а Пекін підтримує лише мирну конференцію, в якій і Україна, і Росія готові брати участь і серйозно обговорювати укладення миру.
  Також, «Угорське коло миру» відзначило, що В. Зеленський спочатку оголосив даний захід - «самітом миру», однак потім перейменував у більш скромну назву мирної конференції, враховуючи, що лише дев'яносто із 160 запрошених країн заявили про свій намір взяти участь: 
  «Росія з самого початку дала зрозуміти, що вважає рішення засідання недійсним. Під час свого нещодавнього візиту до Пекіна президент росії Путін погодився з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, що мирна конференція має бути організована за умови рівноправної участі Росії та України, враховуючи законні інтереси безпеки Москви та поточна ситуація. 
 Також, Путін також повідомив, що росія готова вести переговори лише із «законною українською владою», оскільки  повноваження В.Зеленського на посаді президента закінчилися 20 травня п.р.»
 Підсумовуючи запланований «мирний захід» в Швейцарії «Угорське коло миру» вважає, що основною метою інспіровано США заходу в Швейцарії є підтримка мирного плану Зеленського з десяти пунктів із деякими змінами. Згідно з так званою "формулою Зеленського", російські війська мають бути виведені з України та відновлені кордони України 1991 року. Водночас, керівництво в Києві відмовляється визнати, що Крим і Донбас увійшли до складу Росії в результаті референдуму, а також відвернулося від мирного плану з 18 пунктів, який ініціювали росіяни навесні 2022 року.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.