Депутат від «КМКС» - Лопатюк Христина: скандали, схеми, декларації та база "Миротворця"


Наша чергова героїня  позапартійна, але суб’єкт висування від «КМКС» Партія угорців України  - Лопатюк Христина Адальбертівна, 01.09.1981 р.н., мешканка міста Мукачево, освіта вища, яка саме – в біографії депутата не вказано. Чергова депутатка Мукачівської міської ради, яка в 2018 році внесена в базу «Миротворець», оскільки має громадянство Угорщини, паспорт громадянки Угорщини за № BD 2702393. При цьому, в усіх своїх деклараціях з 2016 по 2023 рік декларантка не вказала, навіть, що має закордонний паспорт. 
Зрозуміло, що база "Миротворець" не є офіційним державним реєстром, тому сама по собі не має юридичної сили для заборони обрання до місцевих органів влади. Це питання тоді до самої депутатки, бо виходить, що її зовсім не хвилює власна репутація, як законослухняного громадянина України, оскільки вона рахується громадянкою Угорщини. Мукачівську міську раду це питання теж, виходить, не хвилює.
Звіти депутата на сайті Мукачівської міської ради є, але не всі. Звіт за 2023 рік відсутній. 
Цікаво, а чи на всіх сесіях Мукачівської міської ради була присутня депутат з угорським паспортом Лопатюк Х.А.? Нема звіту, мабуть, не було і роботи?!



Чи розуміє декларантка, що електронні декларації вона щороку заповнює як депутат Мукачівської міської ради, а не як «старший референт» то БФ «КМКС», то громадської організації «Товариство угорської культури Закарпаття»? Бо цікава нестиковка в деклараціях декларантки виходить. Вказує, що «продовжує виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування», а «місце роботи чи проходження служби» вказує тільки «старший референт». Для самої депутатки пояснюємо, що правильно було вказати «старший референт/депутат Мукачівської міської ради». 
Декларації декларантки наявні за 8 років:
Декларантка проживає разом з чоловіком, двома доньками і мамою в м.Мукачево. 
На правах власності родина володіє двома квартирами. Одна квартира площею 69,1 кв.м. з 2003 року належала на правах власності: 50% - Лопатюк Х.Ф., 50% - належала матері декларантки Чегі Х.В. 
З 2017 року ця квартира площею 69,1 кв.м. з оціночною вартістю 301 тис. 800 грн. належить вже самій декларантці. 
Друга квартира в м.Мукачево площею 49,2 кв.м. з 13.08.2007 р. належить чоловіку декларантки Лопатюк Василю Васильовичу. 
Перейдемо до доходів. 
Пенсію матері декларантка вказала за всі 8 років і вона склала 339 тис. 529 грн.
В своїх деклараціях Лопатюк Х.Ф. вказала, що з 2016 по 2020 р. працювала старшим референтом Благодійного фонду «КМКС», код ЄДРПОУ 37231043, а з 2021 по 2023 роки вона вказує, що працює вже старшим референтом Громадської організації «Товариство угорської культури Закарпаття», код ЄДРПОУ 20440111. Стабільна послідовність. Структури різні, а назва посади однакова. 
В розділі доходи за ці роки декларантка вказала, що, окрім заробітної плати з Благодійного фоннду «КМКС» вона отримувала благодійну допомогу в сумі 8 тис. 466 грн. та благодійну допомогу і додаткове благо через БФ «КМКС» с.Жнятино в розмірі 4 тис. 940 грн., хоча проживає в м.Мукачево. 
Загалом дохід декларантки за 8 років склав 1 млн. 809 тис. 350 грн.  
Судячи з декларацій Лопатюк Х.А., чоловік її не працював з 2016 по 2021 рік. Чи декларантка не вказала заробітну плату чоловіка.
З 2021 року декларантка вже вказує доходи чоловіка в двох організаціях: ТОВ «ГЕТ ГРУП Україна» та ТОВ «Захід фінанс груп. За 3 роки з 2021 по 2023 рік дохід чоловіка, згідно декларацій декларантки, склав – 1 млн. 110 тис. 374 грн. Крім того, чоловік декларантки теж отримував благодійну допомогу через БФ «КМКС» на суму 8 тис. 466 грн. 
Ніякого рухомого майна (машини) декларантка в своїх деклараціях не вказала. 
Банківські установи декларантка вказала тільки свої, чоловіка і матері, куди чоловік отримує зарплату, а мати пенсію, декларантка не вказала. 
Не заповнила декларантка і розділи: 8.Корпоративні права та розділ 9. Юридичні особи, трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім'ї. Хоча вона була однією з засновниця, а значить - бенефіціарним власником БФ «ЗЦЕР»ЕГАН ЕДЕ» - Благодійна організація Благодійний фонд «Закарпатський центр економічного розвитку «ЕГАН ЕДЕ», дата заснування якого – 02.06.2016 р. А в громадській організації «Товариство угорської культури Закарпаття», юридична особа ГО "ТУКЗ-КМКС", код ЄДРПОУ 20440111, було зареєстровано 06.12.1993, декларантка займає керівну посаду – член Правління. 
У своєму звіті за 2022 рік депутат Лопатюк Х.А. зазначила: «Я вважаю, позитивних результатів у своїй роботі можна досягнути лише через принцип людяності, взаємоповаги та чесності. Вірю, що коли настане мир в Україні, перераховані цінності знов набудуть неймовірної актуальності». 
Ми теж віримо, що принцип чесності колись буде в пріоритеті у наших депутатів, а поки насолоджуємося красивими обіцянками.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.