Віктор Микита може перейти працювати в Офіс Президента України

Віктор Микита після звільнення з Закарпатської ОВА може перейти працювати в Офіс Президента України. Він, ймовірно, змінить там Олексія Кулебу, якого призначили очільником Мінвідновлення. Цього тижня у державних органах влади відбулися кадрові ротації, в ході яких було оновлено половину складу Кабінету міністрів. Низку посад в уряді отримали заступники керівника Офісу Президента, зокрема, Олексій Кулеба, який відповідав там за регіональну політику.
Водночас посаду Кулеби в Офісі Президента може обійняти поки ще керівник Закарпатської ОВА. Сьогодні звільнення Микити з Закарпатської ОВА було погоджено Кабміном, тепер рішення має затвердити президент своїм указом.
Віктор Микита народився 1979 року в Хустському районі Закарпатської області - село Ільниця.
Перша освіта – технічна (Закарпатський лісотехнічний технікум за спеціальністю "Технологія, економіка і планування деревообробки", технолог-економіст).
Вищу освіту за фахом юриста здобув у Національній академії внутрішніх справ України.
До 23 років працював на низці підприємств. Серед місць роботи була "Укрпошта", а також посада юриста у приватній компанії.
Після здобуття вищої освіти з 2003-го Віктор Микита почав кар'єру в правоохоронних органах на різних посадах. Був заступником начальника управління СБУ в Запорізькій області. Згодом став співробітником Центрального управління СБУ. Має звання полковника.
2013 - 2014 - служив у Донецьку;
2015 - 2018 - керівник спецпідрозділу СБУ Закарпатської області по боротьбі з організованою злочинністю;
2018 - 2021 - керівник спецпідрозділу СБУ Запорізької області по боротьбі з організованою злочинністю;
2021 - перший заступник начальника Головного управління СБУ.
У 2021 році очолив Закарпатську обласну державну адміністрацію. На той момент Микита ще був чинним співробітником Служби безпеки України. Перед призначенням пройшов співбесіду в Кабміні.
З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення обласних військових адміністрацій (ОВА). Віктор Микита продовжив працювати очільником вже Закарпатської ОВА.
У липні 2022 року був обраний керівником обласного осередку партії “Слуга народу” після дострокового припинення повноважень Миколи Тищенка через скандал.
У березні 2023 року Віктор Микита став головою Палати регіонів Конгресу регіональних влад при Президентові України.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар