Віктор Русин провів першу прес-конференцію для журналістів(ФОТО)

Очільник міліції охарактеризував криміногенну обстановку на Вінниччині та зупинився на головних акцентах в роботі вінницьких міліціонерів.

 

У 2012 році на 17% зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень. Традиційно нижчим ніж у середньому по державі є рівень злочинності на 10 тисяч населення.

 

Прослідковується тенденція до зменшення кількості вчинених особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень, резонансних злочинів, зокрема умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, грабежів, згвалтувань.

 

Вперше за останніх п’ять років зменшилася майже на 15% кількість зареєстрованих крадіжок усіх форм власності, які складають левову частину серед загальної кількості кримінальних правопорушень.

 

Не загострюючи увагу присутніх на цифрових даних, генерал Русин зазначив, що оцінку роботи міліцію дають, в першу чергу, люди, які проживають на території того чи іншого підрозділу. А статистика, яка не завжди об’єктивно характеризує діяльність міліції, служить для прийняття управлінських рішень та усунення керівниками прогалин в роботі, внесення коректив для покращення ситуації в регіоні.

 

- Я хочу, щоб люди відчували наші зусилля по покращенню криміногенної ситуації, охорони громадського порядку і розуміли, що керівництво УМВС буде відстоювати інтереси, в першу чергу, громадян,- зазначив генерал Русин.

Начальник УМВС відмітив зміну акцентів в організації роботи з протидії наркозлочинності. Основні зусилля міліції були спрямовані на притягненні до відповідальності збувачів наркотичних засобів, більше викрито фактів притоноутримання та схилянь до вживань наркотиків неповнолітніх.

 

Жертвами наркоторговців, в першу чергу, стають молоді люди, тому працівниками міліції проводиться роз’яснювальна робота в школах, залучаються можливості по виявленню фактів розповсюдження наркотиків через мережу Інтернет.

 

Є позитивні результаті у боротьбі зі злочинністю в сфері економіки - викрито 17 злочинів зі збитками понад 1 млн грн, 191 – понад 100 тисяч грн.

 

Виявлено 36 фактів хабарництва, в тому числі 5 - зі збитками понад 100 тисяч грн.

 

Але разом з тим генерал Русин відмітив проблемні питання в роботі – аналіз щоденних повідомлень про правопорушення свідчить, що громадяни потерпають від крадіжок з автотранспорту, кишенькових крадіжок, пограбувань.

 

У зв’язку з цим було переосмислено діяльність міліції громадської безпеки та зроблено передислокацію нарядів міліції у м. Вінниці по часу та місцю несення служби. Відтепер міліцейські патрулі охоронятимуть правопорядок на вулицях обласного центру до 1-ї години ночі, збільшено кількість автопатрулів, які нестимуть службу цілодобово, що дасть змогу оперативніше реагувати на скоєння правопорушень.

 

В кожному районному центрі також у вечірній час працюватимуть автопатрулі.

 

Крім того начальник УМВС зауважив, що в районах області на належному рівні має проводитись робота по інформуванню людей про дільничних, які обслуговують територію, контактні дані чергових частин, місцезнаходження відділів міліції.

 

До 1 березня в населених пунктах області будуть розміщені єдині інформаційні носії, які будуть надавати контактну інформацію міліції місцевим жителям та приїжджим, для того, щоб у будь-якій ситуації можна було звернутися до правоохоронців.

 

Віктор Русин також озвучив, що вимагатиме від керівників міліцейських підрозділів усіх рівніх належної взаємодії з органами місцевого самоврядування для того, аби знати проблеми громади та знаходити спільні шляхи їх вирішення.

 

Головний міліціонер Вінниччини висловив надію на конструктивну співпрацю із журналістами в об'єктивному висвітленні проблемних питань правоохоронної діяльності, інформуванні громадян про щоденні нелегкі будні міліції.

 

Підсумовуючи сказане, генерал Русин зазначив, що головний принцип роботи міліції – Людина понад усе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анна Олійник

 

СЗГ УМВС

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.