Олександр Вілкул: В Закарпатській області введено третю ступінь протипаводкового захисту

«Введено 3 ступінь протипаводкового захисту в Закарпатській області. Це штатна ситуація без негативних наслідків. Тобто, вода знаходиться в міждамбовому просторі. Немає загрози суттєвихпідтоплень. Але всі служби працюють у посиленому режимі, оскільки очікуються додаткові опади», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час свого виступу на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів України.

Він також зазначив, що на рівнинній частині країни спостерігаються невеликі коливання рівнів води. Повінь ще не почалася.

Сформувалася невелика паводкова хвиля на Дністрі. «Дністровське водосховище готове прийняти цю воду. Розроблено оптимальний режим без негативних наслідків», - сказав Олександр Вілкул.

 

Довідково

Існує три ступені протипаводкового захисту: 1 ступінь - підвищення рівня води; 2 ступінь - вихід води на заплави; 3 ступінь - коли вода перебуває в міждамбовому просторі (тобто тримається дамбами. В цьому режимі йде максимальний контроль за станом дамб). На сьогоднішній деньспеціальний режим введений тільки в Закарпатті.

Прес-центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.