Як обладнати вудку для зимової риболовлі

В якості приємного хобі рибалка завоювала серця дуже багатьох людей. Розпалюючи спортивний інтерес, обумовлюючи необхідність здійснення різного роду подорожей, розуміння звичок і поведінки представників водної фауни, це заняття виглядає вельми багатогранним. Одним з основних навичок кожного рибалки є вміння вибрати і підготувати снасть по обставинам майбутнього заходу. І якщо у літній період існує великий вибір як знарядь лову, так і оснащення, то обладнати вудку для зимової риболовлі дещо простіше.

 

Вам знадобиться

- готова вудка (рукоять з котушкою або катушкотримачем);

- Шестик або шестик-кивок;

- Кивок;

- Котушка для волосіні;

- Волосінь;

- Блешні, блешні, балансири, гачки, грузила, поплавці.

 

Інструкція

Обладнайте вудку шестик або шестик-кивком. Якщо ловля буде проводитися на середню і велику приманку, а також, якщо планується встановити кивок окремо, використовуйте шестик, інакше - шестик-кивок. Підберіть шестик на підставі знання діаметру посадочного отвору і необхідної жорсткості. Сьогодні у спортивних та риболовно-мисливських магазинах можна придбати шестики і шестики-кивки на будь-який смак. Одна з обов'язкових вимог, що пред'являються до шестику, полягає в тому, що він повинен бути виконаний з морозостійкого пластика.

 

Встановіть на вудку котушку для волосіні, якщо вона не була їй спочатку обладнана. Для установки котушки, на вудилище має бути присутнім катушкотримач. При лові з кивком і поплавком має сенс встановлювати проводочной котушку з відповідним діаметром шпулі і кнопкою гальма. Якщо планується підлідної блеснение, або ж глибина лову на кивковою і поплавочную вудку буде істотна (від п'яти метрів), варто вибрати безінерційний варіант.

 

Оснастіть вудку кивком. Він потрібен як сигналізатор клювання при лові на блешні, мушки, живу приманку, і т.д. Крім того, за допомогою кивка можна набагато тонше і різноманітно грати наживкою, що часто дає просто чудові результати. Кивок підбирається по жорсткості і довжині.

 

Намотайте на котушку необхідну кількість волосіні. Виберіть волосінь відповідно до передбачуваним типом риби, на яку буде вестися полювання. Так, при лові невеликий риби на блешні і живу приманку, потрібна тонка (приблизно 0.15 мм) волосінь, а при блеснении - більш товста.

 

Закріпіть на волосіні приманку, грузила, поплавок. Пропустіть волосінь через вхідний кільце вудилища, кільця шестик (якщо є) і повідка. Якщо вудка буде поплавковою, просмикніть волосінь через систему кріплення поплавка. При необхідності додайте на неї рухливі або фіксуються грузила. На кінець волосіні прив'яжіть мормишку, гачок, балансир або блешню.


Джерело:yak-prosto.com

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.