На Виноградівщині говорили про розвиток місцевого футбола(ФОТО)

У селі Ботар з ініціативи  першого заступника керівника ОДА Івана Бушка пройшла зустріч з  футбольним активом району. У ній взяли участь депутат облради Карло Резеш , голова райдержадміністрації  Тетяна Граб, а  також керівництво футбольної федерації,  сільські голови, тренери команд, які змагаються   у районній першості. Зустріч мала неформальний характер. У невимушеній обстановці за чашкою кави та прохолоджуючих напоїв обговорювались злободенні питання розвитку найпопулярнішого виду спорту у місцевих населених пунктах.

 

Так, у районі другий рік поспіль реалізується стратегія відродження і розвитку футболу, організаційну  функцію якої  на місцях  здійснюють  керівники сіл, директори шкіл та залучені підприємницькі структури.  Наслідком такої співпраці стала участь шістнадцяти команд у чемпіонаті Виноградівщини, а два клуби ( Велика Копаня і Пийтерфолво) успішно виступають  в обласній першій лізі . Хорошу гру у першому колі закарпатської першості демонструє наш вищоліговик – ФК «Севлюш», який  у комплектації команди наразі зробив ставку на місцевих гравців.

 

Звичайно, великою підпорою, особливо для сільських команд, є матеріальна допомога, яку з січня регулярно надає їм голова  Асоціації президентів футбольних клубів , куратор нашого району від ОДА Іван Бушко. Проте футбольні активісти у виступах зазначали й чимало існуючих проблем, що гальмують розвиток місцевого футболу.  Зокрема, у Королеві досі немає спортивного майданчика для занять з молоддю, а там, де вони є талановиті юнаки після закінчення школи переходять у більш спроможні футбольні клуби.

 

Про це наголошував відомий футбольний фахівець, тренер королівського «Локомотива» Віктор Попович. А його колега з Веряці, колишній гравець «Говерли» Сергій Чейпеш загострив увагу присутніх на вихованні культури футбольної гри. Багато учасників наради нарікали на недоліках суддівства, хоча варто відзначити, що цьогоріч завдяки зусиллям федерації футболу  воно значно покращилося. У дискусіях звучала також пропозиція щодо введення тренерів команд до штату місцевих рад, наводились приклади успішного вирішення усіх цих проблем у наших сусідів за кордоном, де створені і функціонують приватні футбольні клуби з сучасними можливостями підготовки і виховання гравців.

 

Приємним сюрпризом для учасників зустрічі стали комплекти нової футбольної форми, які  для кожної команди-учасниці районного чемпіонату  подарував  перший заступник голови ОДА. Але й сам він не залишився без подарунка – за відчутну підтримку місцевого футболу з рук голови РДА Тетяни Граб  Іван Бушко  отримав шоколадну бутсу.

 

 


Автор:Василь Кіш

Джерело:vynohradiv.info

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.