«Говерла» - «Шахтар» 1:3

У матчі між новачком прем’єр-ліги «Говерлою» та титулованим чинним чемпіоном - «Шахтарем» на сенсації не розраховували. Однак, у першому таймі закарпатці, які у якості номінальних господарів дали на «Арені Львів» справжній бій лідеру. Та вистачило протриматися лише в першій половині, а вже після перерви гірники все розставили по своїх місцях.

 

Львів. «Арена Львів». 5100 глядачів

 

Головний арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Асистенти: Олександр Якименко (Київ), Леонід Ярмолинецький (Київ)

 

«Говерла» - «Шахтар» 1:3

 

Голи: Райчевіч 85 - Мхітарян 51, Ілсіньо 52, Селезньов 90 +3

 

«Говерла»: Надь, Грінченко, Щедраков, Райчевіч, Косирін, Печонкін, Єлісєєв, Трухін (Трішовіч 84), Микуляк (Міщенко 65), Малішіч, Одонкор (Валяєв 56)

 

«Шахтар»: Пятов, Кучер, Степаненко, Фернандіньо, Ілсіньо (Коста 58), Адріано (Селезньов 65), Едуардо (Тейшейра 46), Мхітарян, Рац, Срна, Ракицький

 

Попередження: Косирін 26, Райчевіч 42, Трухін 53 - Едуардо 45 +1

 

У матчі між новачком прем’єр-ліги «Говерлою»та титулованим чинним чемпіоном - «Шахтарем» на сенсації не розраховували. Однак, у першому таймі закарпатці, які у якості номінальних господарів дали на «Арені Львів» справжній бій лідеру. Та вистачило протриматися лише в першій половині, а вже після перерви гірники все розставили по своїх місцях.

 

Господарі грали за звичною схемою. Окрім появи у стартовому складі двох новачків на правому фланзі – захисника Малішіча та німецького легіонера Одонкора, виходу в центральній зоні Микуляка - решта без змін.

 

В гірників, у порівнянні з попередньою грою у стартовому складі не вийшов Селезньов, Луческу надав перевагу Адріано.

 

З самого початку гірники прибрали м’яч і почали чинити тиск на володіння Надя, змушуючи інколи оборонців ціною порушень правил зупиняти швидкісні проходи Ілсіньо, Едуардо та Кости.

Але все ж першими реальний шанс відкрити рахунок у матчі змарнували господарів еа 12 хвилині, коли Косирін лише завдяки майстерності Пятова не зумів забити практично з трьох метрів.

А потім вже гості взялися розхтиувати потужну лінію оборони закарпатців. Особливо відмітився в цьому Ілсіньо, який по кілька разів, накручуючи оборонців видавав чудові передачі на партнерів. Спочатку викотив передачу під удар Адріано, однак постріл бразильця заблокував Райчевіч і перевів його на кутовий. А вже на 22 –й хвилині Мхітарян «пробачив» ужгородців, спрямувавши м’яч поруч з стійкою.

 

Далі кілька хвилин гра відкотилася до центра поля, а вже на 40-х хвилинах знову була «пожежа» біля володінь Надя. Адріано замикав верхову передачу від Едуардо. Капітан «Говерли» впевнено накриває м’яч. А далі вже була перерва.

 

Початок другого тайму дуже розчарував уболівальників «Говерли», які автобусами приїхали підтримати рідну команду до Львова. Спочатку на 50-й хвилині невгамовний Мхітарян замикає передачу Раца на дальній стійці, не полишаючи Надю жодних шансів, а через мить вже Ілсіньо вдруге потужним ударом змушує ужгородціввдруге витягувати м’яча з сітки власних воріт.

 

На 52 хвилині знову чудову атаку гірників «запоров» Адріано, який вирішив замість передачі завдати удару. На 58-й хвилині відповіли гоподарі. Трухін віддав вивірену передачу на одинокого в штрафній гостей Косиріна, Олександр зряче пробиває в дальну ій від Пятова кут, Однак, Андрій берец ей неймовірний м’яч і переводить його на кутовий.

 

Далі донетчани вже змусили попрацювати Надя, який по черзі бере кілька дальніх ударів від Фернандіньо, Кости та Селезньова.

 

А на 85-й хвилині ужгородці забили. Гірники сфолили перед кутом карного майданчика. Міщенко виконав стандарт – Райчеві виграв боротьбі на другому поверсі і переправив м’яч у сітку гостей.

Здавалося б відновилася інтрига і матч загостриться та незважачи на більшу активінсть господарів на полі, отаточну крапку в матчі поставили гості. Селезньов відмінно підстави ноггу після передачі з правого фланга.

 

Якщо коротко проаналізувати хід гри, то можна відмітити, щогравці «Говерли» були налаштовані на те, щоб дати бій лідеру. І це принаймні виходило упродовж першої половини поєдинку. На другий тайм вже не вистачило тконцентрації . Дуже непогано у складі «говерлян» відіграв новачок серб Боян Малішіч, який на правому фланзі досить частенько оббирав та блокував грвців суперника.

А в скаді гірників на вискому рівні провів поєдинок Генріх Мхітарян, якйи своєю настирністю вів партнерів в атаку, Ілсіньо, який постійно накручував по кілька оборонців.

 

В цілому вийшов хороший двобій.


Джерело:ФК "Говерла"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.