Сергій Валяєв: "Дякую Шуфричу і Севідову, що пішли мені зустріч"

Перехід досвідченого півзахисника Сергія Валяєва з "Говерли" в ряди "канонірів" став досить несподіваним. Дебютувавши за ужгородців у другому турі у грі з "Шахтарем", Валяєв вже в цей уїкенд може надіти форму "Арсеналу".

 

- Як ви опинилися в Києві? - Насамперед поцікавився у хавбека кореспондент "СЕ".

- Можу сказати, що варіант з "Арсеналом" виник несподівано. Перед початком сезону я підписав річну угоду з "Говерлою" і навіть дебютував за цей клуб у грі з "Шахтарем". Після цього в моїх послугах зацікавився "Арсенал". Клуби досить швидко домовилися між собою - і я опинився в Києві.

 

- Як в Ужгороді поставилися до вашого рішення?

- Я дуже вдячний віце-президенту клубу Олександру Шуфричу і головному тренеру Олександру Севідову, які пішли мені назустріч і дали добро на перехід в "Арсенал". Без їхньої згоди трансфер б не відбувся. Але в "Говерлі" з розумінням поставилися до того, що я хочу ще раз спробувати свої сили в єврокубках. За це я дуже їм вдячний.

 

- З Леонідом Кучуком розмовляли?

- Поки що ні. Але, наскільки я знаю, головний тренер зацікавлений у моїх послугах. Після травми одного з лідерів команди Георге Флореску потрібен гравець у центр поля. Постараюсь допомогти "канонірам" і в чемпіонаті, і в Лізі Європи.

 

- Могли уявити ще місяць тому, що знову випаде шанс зіграти в єврокубках?

- Якщо чесно, ні. Якби хтось мені про це сказав - я б не повірив. Все-таки варіант з "Арсеналом" виявився дуже несподіваним. Але я порадився з рідними і прийняв рішення перебратися до Києва. Так буде краще не тільки для мене, а й для сім'ї.

 

- В "Арсеналі" у вас багато знайомих?

- Так. Андрія Хоміна відмінно знаю ще з часів виступів у "Металісті". Сім'ями дружимо з Володею Польовим. З Сашею Ковпаком і Володею Гоменюком перетиналися в збірній. Женя Боровик теж один час був в "Металісті". Так що знайомий з багатьма хлопцями. Проблем з адаптацією, думаю, не виникне.

 

- Футболку "Закарпаття" на пам'ять залишили?

- Ні. Питання з переходом зважився дуже швидко - протягом одного дня. Я здав екіпіровку і відразу поїхав до Києва. Часу, щоб купити якийсь сувенір в Ужгороді не було (посміхається).

 

- У "Говерли" в пасиві дві поразки на старті. Плюс в третьому турі належить виїзд до Києва на гру з "Динамо". Як ви думаєте, що чекає ужгородців в цьому чемпіонаті?

- Хочу сказати, що в Ужгороді хороша команда. Можливо, поки їм не вистачає досвіду виступів у прем'єр-лізі, але я впевнений, що поступово "Говерла" буде набирати очки. Я їм щиро бажаю успіху і перемог. Нехай вони якомога швидше подолають невдалу смугу і почнуть набирати очки.

 

- У "Арсеналу", між іншим, теж поки немає очок. Вас це не бентежить?

- Абсолютно. Не забувайте, що на старті "каноніри" грали з двома грандами - "Шахтарем" і "Динамо". Вважаю, справа тільки в календарі. "Арсенал" - дуже сильна команда. Не просто так, адже "каноніри" в минулому сезоні завоювали путівку в Лігу Європи. Тому я впевнений, що все буде в порядку.

 

- У грі з "Шахтарем" ви з'явилися на полі у другому таймі. Як оцінюєте свою форму?

- Мінус тільки в тому, що я не пройшов повноцінні збори. Останній матч за "Металіст" я відіграв 2-го травня, після чого пройшов курс відновлення в Євпаторії. Форму в основному підтримував самостійно. Не можу сказати, що я в "розібраному" стані, але і оптимальні кондиції поки ще не набрав. Зроблю це по ходу сезону.

 

- Чи зможете допомогти "Арсеналу" в найближчому турі - в Луганську?

- Якщо головний тренер довірить мені місце в складі і моя форма його влаштує, то я буду тільки радий.

 

- Що за конфлікт у вас стався в міжсезоння з генеральним директором "Зорі" Сергієм Рафаїловим?

- Чесно кажучи, не хотілося б повертатися до цієї ситуації. Для мене той конфлікт - перегорнута сторінка ...

 

 

Джерело: http://www.sport-express.ua

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.