Олександр Надь: "Надіюсь, Шовковський мене похвалить"

 Один із лідерів ужгородської «Говерли» - голкіпер Олександр Надь - навряд чи зможе занести собі в актив стартові матчі чемпіонату. 

Шість пропущених м'ячів у двох поєдинках - зайвий привід задуматися над своєю грою і грою своїх партнерів.

 

- Зрозуміло, що початок чемпіонату у нас вийшов не таким, як ми хотіли, - взяв слово голкіпер «Говерли». - Поразки від «Чорноморця» і «Шахтаря» в якійсь мірі можна назвати незаслуженими, але з іншого боку нам всім потрібно додавати і брати перші очки.

 

- Гадаєте, в Одесі «Говерла» могла відігратися?

 

- Так, ми суттєво додали в другому таймі, відіграли два м'ячі і реально могли звести матч до нічиєї. Скажу так, з «Чорноморцем» нам не вистачило фарту ...

 

- А чого не вистачило з «Шахтарем»?

 

- Підтримки рідних трибун. Упевнений, грай «Говерла» в Ужгороді - чемпіону довелося б несолодко! При своїх уболівальниках ми можемо дати бій будь-якому супернику. Хоча в тому ж Львові нас підтримували дуже добре, нам нема на що скаржитися.

 

- До речі, а коли повертаєтеся на рідний «Авангард»?

 

- За останні тижні на ужгородському стадіоні проробили величезну роботу, і тепер все залежить від висновків комісії. Ми всі в команді сподіваємося, що вже в 4-му турі «Говерла» прийматиме «Зорю» на власній арені. Та що там команда, цього чекає все місто і навіть вся область. Для Закарпаття це питання престижу!

 

- Як оцінив перші поєдинки ваш головний тренер Олександр Севідов?

 

- Були, звичайно, розбори польотів. Зокрема, дісталося всім за провалений перший тайм з «Чорноморцем». Зараз, за словами нашого наставника, нам потрібно відновитися психологічно, забути невдачі і дивитися вперед.

 

- Севідов задоволений новачками «Говерли». А ваша думка про них?

 

- Видно, що Малішіч і Одонкор футболісти дуже пристойного рівня. Одонкор в першому ж матчі добре вийшов на заміну, підсиливши гру півзахисту. Сподобалося мені також, як Малішіч боровся з гравцями «Шахтаря». Зрозуміло, що новачкам, в тому числі і іспанцеві Хорді Лопесу, який поки що лише тренується з нами, ще потрібен час, щоб підтягнутися фізично.

 

- Згодні, що вам не пощастило з календарем на старті?

 

- Ну так, календар складний, але для нас в прем'єр-лізі кожен тур буде непростим. Український чемпіонат зараз на такому рівні, що у «Говерли» просто немає легких суперників. Ми ж для всіх новачки, у яких звикли відбирати очки.

 

- З шести пропущених м'ячів, які на вашій совісті?

 

- У всіх епізодах я міг зіграти краще. Ясно, що три голи від «Чорноморця» - це «мої» голи. З «Шахтарем» також зобов'язаний був виручати. Що ж, є над чим працювати ...

 

- У матчі 3-го туру «Говерлі» належить зіграти на виїзді з «Динамо». Гадаєте, вам реально буде зберегти свої ворота в недоторканності, а команді не програти?

 

- А чому б і ні! Шанс є завжди. Якщо зіграємо так, як уміємо, і ще на додачу пощастить, то можемо не тільки не програти, а й виграти. І це при тому, що я не згоден, ніби кияни сьогодні в кризі, погано грають в атаці і так далі. «Динамо» - це «Динамо». Від одного імені у суперників вже нервове тремтіння.

 

- Ви колись говорили, що воротар «Динамо» Олександр Шовковський - ваш кумир. Треба розуміти, для вас буде додатковим стимулом те, що він стане спостерігати за грою з трибуни ...

 

- Дуже сподіваюся, що Шовковський мене похвалить (сміється). Якщо ж серйозно, то ми з ним навіть не знайомі. Грали якось раз один проти одного в чемпіонаті - тоді я попросив у нього воротарський светр на пам'ять. Бажаю Саші швидше набрати форму і повернутися на поле.

 

Святослав Василик, Спорт-Експрес

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.